fbpx

Risikerer Gavi at blive den næste Iliax Moriba?

FCBARCELONA.DK - 18.06.22

// Gavi // Ilaix Moriba

Trods positive meldinger om en snarlig aftale, er det endnu ikke lykkes for Barca at blive enig med Gavi om en ny kontrakt. Spørgsmålet er om der er ved at ske det samme som man så sidste sommer med Ilaix.

17-årige Gavi er et indlysende talent fra Barcas ungdomsakademi La Masia og derfor kæmper klubben hårdt for at holde på midtbanespilleren, der stadig er på kontrakt med klubbens andethold Barca Atlétic, en kontrakt der udløber om et år.

Artiklen fortsætter under annoncen


Der har været forhandlet meget længe efterhånden og selvom begge parter fastholder at det går godt med dialogen, sker der ingenting. Månederne er gået og i mellemtiden har andre unge talenter som Pedri, Ansu Fati, Balde og Nico forhandlet nye kontrakter på plads.

Forløbet begynder at ligne det man så sidste sommer med Ilaix Moriba, der også krævede mere end Barca ville betale. Også Ilaix havde haft en flot udvikling, men hans økonomiske krav kunne ikke imødegås. Efter et langstrakt forløb endte det med at Barca tegnede en streg i sandet og solgte ham til tyske Leipzig.

Der er stor interesse om Gavi og han får ikke svært ved at finde sig en ny klub hvis han vil. Samtidig vil Barca kunne få en pæn sum penge for det unge talent, der har en frikøbsklausul på 50 mio. euro.

Der er dog forskel på Ilaix' og Gavis sager. Iliax havde ikke tilkæmpet sig en stamplads på Barcas mandskab som Gavi har. Derfor forventes det, at klubben vil give Gavi længere snor i forhandlingerne.

Måske Gavi skæver til hvad der senere skete for Iliax.  Skiftet blev ikke godt for den dengang 18-årige spiller, der slet ikke kunne finde sit niveau i det tyske. Det resulterede i en udlejning til Valencia fra januar og nu har Leipzig sat ham Ilaix til salg.

.:FORSIDE:.