Retten slår fast: De 12 klubber kan ikke udelukkes

FCBARCELONA.DK - 20.04.21


Retten i Madrid har denne tirsdag vurderet, at de 12 klubber, som har stiftet den nye europæiske Superliga, ikke kan hverken straffes, udelukkes eller forhindres i at oprette og deltage i den nye turnering.

Frem til tirsdag aften gik meldingerne ellers på, at de 12 klubber, heriblandt Barca, på fredag ville blive udelukket fra deres nationale ligaer og fra europæisk fodbold. Først på tirsdag aften har piben dog nu fået en helt anden lyd.

Retten i Madrid har nemlig vurderet sagen og er kommet frem til, at UEFA og FIFA ikke har hjemmel til at straffe eller udelukke klubberne eller spillerne på grund af den nye Superliga. De har heller ikke hjemmel til at forhindre oprettelsen af European Super League.

Danske Kesper Møller, som er formand for DBU og som sidder i UEFA's eksekutivkomité, udtalte ellers mandag, at de 12 klubber ville blive udelukket på fredag. Og han mener stadig, at det kan ske på trods af rettens vurdering.

'Der er ikke noget nyt. Det er juristerne, der er på banen de kommende dage for at analysere fordele, ulemper og konsekvenser. Det er klart, at de 12 klubber er under et hårdt pres fra især fans og regeringer. Der kan nå at ske meget frem til på fredag' sagde Jesper Møller.

Hvis vurdering af retten i Madrid holder stik, så er det et kæmpe slag mod UEFA og FIFA, som i så fald intet vil kunne stille op overfor klubbernes planer om deres egen turnering.

.:FORSIDE:.