Referat: R. Sociedad – FC Barcelona 3 – 4 eft. straffe

FCBARCELONA.DK - 13.01.21

© Getty Images

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza (Junior 113’), Araujo, Lenglet, Alba, Busquets (Pjanic 91’), De Jong, Pedri (Puig 91’), Griezmann, Braithwaite (Trincao 77’), Dembélé

Bænk: Neto, Dest, Umtiti, Junior, Pjanic, Puig, Trincao, Peña, Mingueza og Ilaix

Mål: 0-1 De Jong (38’), 1-1 Oyarzabal (51’)

Straffespark: De Jong brændte, 1-2 Dembélé, 1-3 Pjanic, Griezmann brændte, 3-4 Riqui Puig


Det handlede om semifinalen i den spanske Supercup, da Real Sociedad og Barca mødtes i Córdoba. Her måtte Barca klare sig uden Messi, der blev sorteret helt fra truppen til en tiltrængt pause, hvilket gav plads til Martin Braithwaite i startopstillingen.

Kampens første mulighed kom allerede i det 3. minut, hvor Real Sociedads Isak sendte et forsøg over mål. Det var et varsel om en god start af baskerne. De lagde et højt og intenst pres, der gav Barca store problemer i opspillet og en masse boldtab. Barca var reelt ikke i nærheden af baskernes felt de første 10 minutter. I det 12. minut var Real Sociedad tæt på igen på et hjørnespark hvor det blev headet på mål, men Ter Stegen stod hvor han skulle.

I det 17. minut brændte det på igen foran Barcas mål, da Isak blev spillet fri i dybden, men Ter Stegen kom godt ud og gjorde sig bred. Vigtig aktion af tyskeren. Efter en lang og svær periode, hvor Barcas spil slet ikke havde fungeret, begyndte catalanerne at komme bedre med. Baskernes pres blev mindre intenst, men man skulle hen til det 22. minut, før Barca afsluttede for første gang i opgøret, da Lenglet sendte bolden langt forbi. Få minutter efter modtog Braithwaite bolden i feltet, men vinklen var spids og målmanden samlede let bolden op.

Barcas spil begyndte at hænge bedre sammen, godt anført af en veloplagt Dembélé og en kreativ Pedri. Real Sociedad blev presset tilbage i længere perioder. Det var tæt på at give chancer i flere tilfælde, men der var ikke meget plads i feltet. Den plads fandt Braithwaite alligevel i det 38. minut, da han spillede Griezmann fri i dybden. Franskmanden lagde en høj bold ind i feltet, hvor De Jong flot fik drejet den i nettet med hovedet. 0-1 til Barca. Få minutter efter svarede Real Sociedad tilbage med et godt skud af Isak, som Ter Stegen med besvær fik bokset væk. Mere skete der ikke i en første halvleg der var startet svært for Barca, men hvor de kom godt tilbage og fik en føring.

Anden halvleg blev indledt med et straffespark til Real Sociedad, efter at bolden tilfældigt havde ramt De Jong på armen. Barca-spillerne brokkede sig, for det så tilfældigt ud, men det ændrede ikke noget så kunne Oyarzabal sikkert udligne til 1-1. Målet rystede tilsyneladende Barcas spillere, for de begyndte at spille mere forsigtigt og satsede ikke fremad banen som man ellers ser. Det hjalp heller ikke, at baskernes høje pres igen begyndte at virke.

Første efter en times spil afsluttede Barca igen, da Griezmann flugtede en bold tæt over mål. Lige efter var Barca farlige igen på en omstilling, hvor Dembélés skud gik tæt forbi. Spillet bølgede frem og tilbage og der blev spillet i et ganske pænt tempo, men afslutninger kom der ingen af i en længere periode. Barca spillede med tålmodighed og det var meget jævnbyrdigt og helt åbent. Man skulle hen til et kvarter før tid, før der igen blev afsluttet og her var det igen Barca. Pedri tog et par gode træk i feltet og afsluttede, men han måtte se målmanden hive en flot redning frem. Kort efter kom Barcas første udskiftning, da Braithwaite blev afløst af Trincao. Begge hold virkede opsatte på at undgå forlænget spilletid, for der blev kæmpet energisk om alle bolde. Barca fik lagt et pres, men det var baskerne der var tættest på en scoring i den ordinære tid på et hjørnespark. Mere skete der ikke og så ventede der to gange 15. minutters forlænget spilletid.

Koeman valgte at sende Pjanic og Puig i aktion til den forlængede spilletid i stedet for Busquets og Pedri. Den forlængede spilletid blev indledt med et formidabelt skud af baskernes Zaldua, hvor Ter Stegen kom ud i fuld længde og fik afværget til hjørne. Flot redning af Barca-keeperen. Det fortsatte meget jævnbyrdigt, men i det 99. minut burde Barca være kommet foran. Et boldtab af Real Sociedad bragte Barca i overtal og her kom Dembélé helt fri, men han brændte fælt med et skud lige på målmanden.

Barca var mest på bolden og de 111. minut kunne de godt være kommer foran, da Griezmann afsluttede i feltet med en flot helflugter, men målmanden reddede. Real Sociedad slog kontra hvor Oyarzabal kom fri, men Araujo kom ned og sendte bolden til hjørne. Baskerne var tæt på igen minuttet efter på en ny omstilling, men her fik Ter Stegen hånden på. I det 117. minut kunne semifinalen være blevet afgjort, da Real Sociedad fik frispark udenfor feltet. Her var Ter Stegen igen flyvende og med fingerspidsen fik han bolden til at tage stolpen. Ren verdensklasse. Mere skete der ikke og så skulle man i gang med straffespark.

Ter Stegen forsatte sin verdensklasse med at tage første straffespark. Derefter var det De Jongs tur, men han sendte bolden på stolpen. Dramatisk start på straffesparkene, men Ter Stegen svarede igen med også at tage baskernes andet spark, hvorefter Dembélé sikkert fik sendt bolden i nettet for Barca. Det blev fulgt op af et skud på stolpen af Real Sociedad, der altså også brændte sit tredje spark. Derefter var det Pjanic tur og han sendte bolden i nettet. Ter Stegen kunne ikke gøre noget ved Real Sociedads fjerde spark. Så var det Griezmanns tur og han kunne afgøre det hele, men han svigtede fælt med et skud langt over mål. Real Sociedad scorede på sit sidste spark og så var det hele op til Riqui Puig og han svigtede ikke. Bolden blev sendt ind og dermed vandt Barca samlet med 4-3 og er klar til søndagens finale.

.:FORSIDE:.