// Sevilla // Copa del Rey

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest (Griezmann 63’), Piqué, Lenglet, Mingueza (Junior 78’), Alba, Busquets (Ilaix 78’), De Jong, Pedri (Trincao 89’), Messi, Dembélé (Braithwaite 89’)

Bænk: Neto, Umtiti, Junior, Puig, Trincao, Braithwaite, Griezmann og Peña og Ilaix

Mål: 1-0 Dembélé (12’), 2-0 Piqué (90’), 3-0 Braithwaite (95’)

Det gjaldt returkampen i pokalsemifinalen, da Barca tog imod Sevilla på Camp Nou. Første opgør i Sevilla var endt med en andalusisk 2-0 sejr, så Barca skulle bruge en stor sejr for at komme i pokalfinalen. Koeman valgte endnu en gang at stille med tre centrale forsvarsspillere, to fremskudte backs og kun to angribere.

Sevilla mødte Barca højt på banen i et aggressivt pres der gav hjemmeholdet lidt udfordringer i de første fem minutter. Herefter begyndte det catalanske spil at flyde og det førte til to afslutninger af Dembélé, men begge gik over mål. Barca havde god fart i bolden og var meget målsøgende og det gav resultat i det 12. minut. Her kæmpede Dembélé energisk om bolden i feltet, hvorefter han tog et par træk og sendte bolden op i målhjørnet til 1-0. Fantastisk aktion af franskmanden. Kort efter afsluttede Sevilla for første gang, men bolden sad i hænderne på Ter Stegen.

Kampen fortsatte med stor intensitet og i et højt tempo, hvor spillet bølgede frem og tilbage, men der kom en længere periode uden afslutninger. Sevilla lykkedes at få stoppet Barcas målsøgende spil og samtidig var Barcas defensiv velfungerende, så heller ikke andalusierne fik skabt noget. Som tiden gik blev Barca mere nærgående, men de sidste og afgørende pasninger nåede ikke frem. Til gengæld var Sevilla farlige efter en halv time, hvor Ter Stegen lige akkurat kom foran Sevillas De Jong og nappede bolden.

I det 32. minut kunne Barca være kommet yderligere foran efter et godt angreb hvor Pedri afsluttede, men bolden gik forbi mål. Minuttet efter var det endnu tættere på, da Messi tæt foran mål fik skovlet bolden forbi målmanden, men inde på selve målstregen fik en Sevilla-spiller sparket væk. Barca fik sat Sevilla under pres i halvlegens sidste minutter, men afsluttet blev der ikke og det stod derfor 1-0 da dommeren fløjtede til pause efter 45 gode minutter af Barca.

Barca satte sig tungt på spillet fra anden halvlegs start og Sevilla stillede sig frivilligt tilbage for at forsvare sig. Det betød et massivt catalansk overtag, ikke mindst fordi genpresset fungerede nærmest perfekt. Det var dog utroligt svært at finde huller i gæsternes defensiv og Barca lykkedes ikke med at komme frem til noget foran mål. Da uret rundede en time skiftede Koeman ud for første gang, da Dest blev afløst af Griezmann. Det betød at Mingueza rykkede ud som højre back og Barca spillede nu en 4-3-3 formation.

Barca forsatte deres søgen på en målchance og i det 67. minut var det meget tæt på at lykkes. Dembélé lagde en bold ind i feltet som Alba på utroligste vis flugtede på, men bolden prellede af på overliggeren. Sort uheld for Alba, for det havde været årets mål på Camp Nou. Barca syntes i fuld kontrol, men i det 71. minut slog Sevilla en kontra, hvor Mingueza begik straffe mod Ocampos. Frustrationerne lyste ud af Barca-spillerne, men det blev afløst af jubel, da Ter Stegen tog sparket fra Ocampos. Afgørende aktion af tyskeren, for ellers skulle Barca score tre gange mere. Kort efter blev Busquets og Mingueza afløst af Ilaix og Junior.

Barca-spillerne kæmpede alt hvad de kunne, men de blev mødt af en andalusisk mur. Kun et skud et godt stykke over mål blev det til i en længere periode. Tiden gik og i det 89. minut sendte Koeman Braithwaite og Trincao på banen i stedet for Dembélé og Pedri. Sevilla blev presset helt tilbage på banen og i det 92. minut fik Sevillas Fernando sit andet gule kort for et frispark mod Trincao et stykke udenfor feltet. Dermed var Barca i overtal. Messi tog sparket, men ramte muren og fik hjørne. På hjørnesparket fik Sevilla i første omgang clearet bolden, men Griezmann fik fat på sendte den ind i feltet, hvor Piqué kom højest og drejede bolden i nettet til en forløsende scoring. 2-0 og så skulle man ud i forlænget spilletid.

Med en mand mere på banen var det naturligt Barca der dominerede og udbyttet kom da der var spillet fem minutter af den forlængede spilletid. Alba modtog bolden i venstre side og sendte den videre ind foran mål, hvor Braithwaite trak godt fri og headede den i nettet til 3-0. Vigtig scoring af danskeren. Fem minutter senere holdt Barcas spillere vejret, for VAR vurderede en mulig hånd på bolden af Lenglet i eget felt, men straffesparket blev ikke dømt. Sevilla kom længere frem på banen, men uden at komme til muligheder.

I det 107. minut vred Piqué om i knæet og måtte have behandling, men han kom tilbage på banen. Det var dog tydeligt, at han havde ondt, men Barca måtte ikke foretage flere udskiftninger. Sevilla kæmpede hvad de kunne for at komme frem til noget, men Barca holdt hovedet koldt og holdt godt på bolden. Sevillas satsning gav mere plads og der var optræk til et par situationer hvor Barca kunne have lukket kampen definitivt, men afsluttet blev der ikke. Kampen sidste forsøg stod Sevilla for i det 120. minut, men her sad bolden sikkert i favnen på Ter Stegen.

Det blev dermed ved 3-0 og Barca er klar til pokalfinalen med samlet 3-2 efter en slot kamp, hvor der blev kæmpet forbilledligt.