fbpx

Referat: FC Barcelona – Benfica 0 - 0

FCBARCELONA.DK - 23.11.21

© Getty Images
// Benfica

instabar


FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo (García 86’), Piqué, Lenglet (Dest 86’), Alba, Busquets, De Jong, Nico, Gavi, Demir (Dembélé 66’), Memphis

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Dest, Mingueza, Umtiti, Garcia, Balde, Puig, Coutinho, Dembélé og Luuk de Jong

Mål:

Barca kunne spille sig i 1/8 finalen i Champions League, men det krævede en sejr over Benfica på Camp Nou. Xavi overraskede stort med en 3-4-3 opstilling og det gav plads til spillere som Araujo, Lenglet og Demir, mens tilbagevendte spillere som Dest og Dembélé tog plads på bænken. Det øsede ned da kampen blev fløjtet i gang.

Barca lagde ud med god fart i bolden og allerede i det 3. minut var de farlige, men Memphis missede fælt en pasning der havde bragt De Jong komplet fri. Lige efter kom kampens første afslutning efter et skidt udspark fra Ter Stegen, men skuddet fra Yaremchuk sad i hanskerne på Barca-keeperen. Barca fortsatte med at dominere klart og i det 8. minut sendte Demir en god afslutning af sted, hvor keeperen fik afværget til hjørne med fingerspidserne. Genpresset fra Barcas side fungerede nærmest perfekt og Benfica var sjældne gæster på den catalanske banehalvdel.

Artiklen fortsætter under billedet
ps5 art


Det catalanske spil fungerede fint og det blev til afslutninger af Memphis og Araujo, men begge gange over mål. Hjemmeholdets dominans fortsatte og i det 26. minut var det Gavi der forsøgte sig, men også her gik bolden over. Et par minutter efter Barca være kommet foran, da Alba blev spillet fri i feltet efter en omstilling, men målmanden fik afværget forsøget. Som tiden gik kom Benfica bedre med og de fik rykket spillet lidt længere frem på banen. Det gav dem et hjørnespark i det 34. minut, hvor Yaremchuk afsluttede på en returbold, men en hel utrolig fodparade af Ter Stegen på selve stregen forhindrede en portugisisk føring. Vigtig aktion af tyskeren.

På det efterfølgende hjørnespark troede alle på Camp Nou at Benfica havde scoret, for Otamendi bankede bolden i nettet, men målet blev annulleret fordi bolden havde ude over baglinjen. Men kunne høre et lettelsens suk på Camp Nou. Barca fik rystet chokket af sig og satte sig igen på spillet. I det 43. minut manglede de sidste marginaler, da Demir i bedste Messi-stil trak ind i banen og sendte et skud afsted med venstrebenet, men bolden prellede af på overliggeren. Rent uheld at Barca ikke kom foran. Mere skete der ikke i en underholdende første halvleg, hvor Barca havde fortjent at være foran, men det stod stadig 0-0.

Benfica lagde ud efter pausen med et højt pres og det gav tydeligt Barca problemer i opspillet. De kunne ikke holde længe på bolden og der blev ikke skabt noget fremad banen. Man skulle således frem til en times spil, før der igen var fare på færde foran gæsternes mål. Memphis blev sendt i dybden og kom fri, men i stedet for at afslutte ville han drible, og så blev bolden pillet fra ham. Skidt beslutning af hollænderen.

Først i det 66. minut skiftede Xavi ud for første gang i opgøret, da Dembélé afløste Demir, der havde ydet en god indsats. Blot to minutter senere var det netop Dembélé der trak fri på kanten og sendte bolden ind foran mål hvor De Jong fik hovedet på, men målmanden kom op under overliggeren og fik afværget til hjørne. Barca-spillerne kæmpede bravt og de blev godt bakket op af tilskuerne på det sjaskvåde Camp Nou. Benfica stod dog godt på banen og de fik stoppet hvad der kom i en længere periode fra hjemmeholdets side.

I det 84. minut lignede det en forløsende scoring af Araujo på et indlæg, men flaget kom op for en snæver offside, en kendelse der blev bekræftet af VAR. Lige efter foretog Xavi en dobbelt udskiftning, da Dest og Garciá afløste Lenglet og Araujo. Barca fik presset Benfica tilbage og i det sidste ordinære minut kom Dembélé fri i feltet, men hans skud blev tacklet til hjørne. Hjørnesparket blev sendt ind foran mål, hvor Piqué fik hovedet på bolden, der strøg tæt forbi mål. Også her manglede Barca det sidste held.

Barca smed alt frem i en sidste panisk satsning og det gav Benfica en omstilling dybt inde i overtiden, hvor de kom to mod én, men på utroligste vis fik Seferovic sendt bolden forbi mål. Det gav Barca en sidste spinkel mulighed, men der skete ikke mere og det endte derfor 0-0, et resultat der gør det rigtig svært for Barca i gruppespillet.

.:FORSIDE:.