Referat: FC Barcelona – Athletic Club Bilbao 2 - 1

// Bilbao

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza, Umtiti, Araujo, Alba, Pjanic (Sergi Roberto , De Jong, Pedri, Messi, Griezmann (Lenglet 84’), Dembélé (Braithwaite 86’)

Bænk: Neto, Tenas, Braithwaite, Puig, Lenglet, Trincao, Matheus, Sergi Roberto, Junior, Konrad og Ilaix

Mål: 1-0 Messi (19’), 1-1 De Marcos (49’), 2-1 Griezmann (73’)

Barca spillede sin første hjemmekamp i en måned, da de tog imod Athletic Club Bilbao i ligaen. Her overraskede Koeman ved at have Umtiti med fra start i stedet for Lenglet. I fraværet af den karantæneramte Busquets, var det De Jong der tog pladsen på midtbanen lige foran forsvaret.

Bilbao mødte Barca højt på banen, men det løste Barca godt og det varede ikke længe før de skabte noget farligt. Første mulighed kom allerede i det 5. minut, hvor Griezmann spillede Messi helt fri foran mål, men målmanden hev en flot redning frem. Blot to minutter senere var det Griezmann der kom fri i feltet, men han måtte nøjes med et hjørnespark. Barcas spil fungerede fint og i det 13 minut var de tæt på igen, da Messi med brystet rettede et skud fra Pjanic af, men bolden gik tæt over mål.

Barca sad solidt på spillet og Bilbao havde mere end svært ved at holde på bolden og skabe noget. I det 19. minut blev der begået frispark mod Messi udenfor feltet og det tog argentineren sig selv af. Han sendte bolden over muren og op i målhjørnet til en flot 1-0 scoring. Få minutter afsluttede Bilbao for første gang i opgøret, men bolden sad sikkert i favnen på Ter Stegen. Barca fortsatte de gode takter og i efter 25 minutters spil var Araujo gået med frem i feltet, hvor han tog et godt træk og afsluttede, men bolden sneg sig forbi mål.

Barca fortsatte i god kontrol og rent defensivt fungerede det nærmest perfekt. Umtiti spillede med ro og overblik, mens Araujo var solid i alle aktioner. Derfor var baskerne sjældne gæster i det catalanske felt. Der kom en periode uden at Barca skabte det store og det var først i halvlegens sidste minut at de for alvor var tæt på igen. Her satte de et godt angreb op der bragte Dembélé fri, men han afsluttede svagt over mål. Det blev afslutningen på en god halvleg af Barca og hvor de fortjent var foran.

Barca lagde ud i anden halvleg med en god mulighed til Griezmann, som målmanden tog sig af. Lige efter fik Bilbao sat en omstilling op, hvor bolden sendt ind i feltet. Her kom Alba under pres i en nærkamp var uheldig at sende bolden i eget net til en ufortjent 1-1 udligning. Få minutter senere var Barca tæt på at svare igen med et forsøg af Pjanic, men Bilbaos keeperen hev en flot redning frem. Kort efter var Griezmann der forsøgte sig med et hovedstød der gik over mål.

Barca lykkedes med at sætte Bilbao under pres og baskerne stillede sig tilbage på banen, hvilket gjorde det sværere for Barca at finde plads. Det betød en periode uden at Barca kom frem til afslutninger. Midt i halvlegen var det tid til comeback til Sergi Roberto, men noget overraskende var det Pjanic der forlod banen. Det betød at Sergi Roberto tog plads på midtbanen og Mingueza blev liggende som højre back. Det skulle vise sig at være en god idé, for fem minutter senere blev netop Mingueza sendt mod baglinjen af Dembélé og her blev bolden hurtigt sendt ind foran mål, hvor Griezmann sikkert bankede den i nettet ti 2-1 til Barca.

Scoringen fik Bilbao længere frem på banen og det gav Barca problemer. De forsøgte at holde på bolden, men den blev ofte hurtigt mistet og derfor var det nu gæsterne der svingede taktstokken. Baskerne var meget pågående og der opstod flere farlige situationer i Barcas felt, men uden at der blev afsluttet. Koeman var tilsyneladende ikke tryk ved situationen, så han sendte Lenglet på banen i det 84. minut i stedet for Griezmann i en klar defensiv ændring. Det betød at Barca nu spillede med fem mand i forsvaret. Lige efter kom Braithwaite ind i stedet for Dembélé.

Barca koncentrerede sig om at holde på bolden i kampens sidste minutter og i overtiden fik Alba muligheden for at lukke kampen på en frispilning af Messi, men han sendte bolden over mål. Mere skete der ikke og Barca hentede en fortjent og vigtig sejr.