La Real en sjælden deltager i den spanske Supercup

Rune Stentoft Arlbjørn - 13.01.21

© Getty Images

Så er vi nået frem til den spanske Supercup, hvor det i aften gælder opgøret mellem Real Sociedad og Barca i den ene semifinale. Her venter der Barca en modstander, som er en sjælden deltager i den spanske Supercup.

Hvis vi starter med at kigge på Real Sociedad, så har de kvalificeret sig til turneringen ved at kvalificere sig til den spanske pokalfinale i sidste sæson. Sidste sæsons Copa del Rey finale mellem Sociedad og Bilbao er dog endnu ikke blevet afviklet, da de to baskiske klubber nægter at spille finalen før der igen må komme tilskuere på stadion. Det skyldes naturligvis, at en kamp mellem Sociedad og Bilbao er en kæmpestor begivenhed i Baskerlandet.

For både Real Sociedad og Barca venter der en kamp i uvante omgivelser, da kampen spilles på neutral bane i den andalusiske by Córdoba på Estadio Nuevo Arcánge med plads til over 21.000 tilskuere. Dermed skal begge hold spille på udebane, hvor Real Sociedad dog står noteret som hjemmebanehold.

For La Reals vedkommende burde det ikke været noget problem for dem at spille væk fra de vante omgivelser på Anoeta i San Sebastián. Kigger man på tabellen i La Liga, så har baskerne hentet over halvdelen af deres 30 point på udebane. For Barca har udebanerne i ligaen i denne sæson givet store problemer, men der er fornyet optimisme i Barcelona, da klubben har vundet de tre seneste kampe i træk, som alle har været på udebane. At dømme ud fra Real Sociedads og Barcas form på udebane, venter der derfor et tæt opgør i aften.

Mod Real Sociedad er de skadede spillere Piqué, Coutinho, Ansu Fati og Sergi Roberto endnu engang ude, mens Koeman også har set bort fra Matheus. Til gengæld er stortalentet Ilaix Moriba igen med i truppen, mens Araujo vender tilbage. Real Sociedad ser dog også ud til at være plaget af mange skader til kampen. De ventes at må undvære Elustondo, Moya, Sangalli, David Silva, Sola og Zaldua.

Real Sociedad ledes af Imanol Alguacil på trænerposten. Når man kigger på hans trup, så er der flere interessante navne der springer i øjnene, som Nacho Monreal, Adnan Januzaj, Mikel Merino, Mikel Oyarzabal, Portu, David Silva, Alexander Isak og Willian José. Her må 35-årige David Silva nok være den største profil, men han ventes igen at være ude med en skade mod Barca i aftenens opgør.

Historisk set er Real Sociedad en sjælden deltager i den spanske Supercup. Siden turneringen blev stiftet i 1982 har baskerne kun deltaget i turneringen en enkelt gang. Det var samme år i 1982, hvor de var kvalificeret til turneringen som La Liga vindere fra sæsonen 1981-82. Her vandt La Real finalen, der blev spillet over to opgør, med samlet 4-1 over Real Madrid. For Barca er det helt anderledes. Catalanerne er det mest succesfulde hold i den spanske Supercup med 13 trofæer.

Det er ikke længe siden, at Real Sociedad og Barca krydsede klinger. I midten af december sidste år stødte de to hold sammen i en kamp i La Liga på Camp Nou, hvor catalanerne trak sig sejrsrigt ud af opgøret med en sejr på 2-1, hvor Willian José ellers bragte La Real foran med 0-1 i første halvleg. Jordi Alba udlignede dog kun fire minutter senere, da han bankede bolden op i målhjørnet med højre ben. I slutningen af første halvleg scorede Frenkie de Jong sejrsmålet til 2-1. Der er dermed Barca, der har overtaget mod baskerne inden kampen i aften.

Kampen mod Real Sociedad spilles i aften klokken 21.00 og den vises direkte i dansk tv på 6'eren.

.:FORSIDE:.