Rakitic: 'Det har været seks spektakulære år'

FCBARCELONA.DK - 02.09.20


Ivan Rakitic har holdt pressemøde på Camp Nou, hvor han tog afsked med klubben efter seks sæsoner i Barca-trøjen. Her var det en både ydmyg og taknemmelig spiller der takkede af. Læs her hvad han udtalte.

'Jeg vil gerne takke for denne mulighed for at sige farvel til alle dem, der bærer Barca i sit hjerte. Det har været seks spektakulære år, hvor hele byen har vist os den varme vi ønskede. Jeg har nydt samtlige kampe på Camp Nou. At spille 310 kampe for Barca havde jeg aldrig forestillet mig som lille og at vinde så mange titler, har været en unik oplevelse. Jeg vil gerne takke alle dem der har gjort det muligt' indledte Rakitic.

'Jeg håber at alle culés har kunne nyde det og kæmpe med mig i disse seks år, hvor der har været gode øjeblikke, men også ikke så gode. Jeg vil gerne takke tilhængerne, der altid har været der for mig. Det er fantastisk høre sit navn runge på Camp Nou' fortsatte han.

Her er et uddrag af, hvad Rakitic ellers kommenterede:

Messis situation:
'Hver spiller må lave sin egen analyse og jeg føler, at min tid er kommet. Hvad Messi eller andre beslutter, ved jeg ikke. Her skal man spørge dem selv. Jeg har talt med ledelsen og vi er alle tilfredse. For mig vil førstevalget for alle spillere altid være Barca, men hver spiller skal tage sine egne beslutninger'.

8-2 nederlaget til Bayern München:
'Jeg vil ikke hæfte mig ved den sidste kamp. Vi ved alle hvad der skete. Vi spillere er de første der ikke kunne lide det. Det giver anledning til reflektion og til at analysere mange ting, men også til at ønske det andet hold tillykke. Det ærgrer mig, at jeg ikke kunne være med i denne sidste kamp. Alle ved at jeg ønsker at spille og jeg var rasende over, at jeg ikke kunne kæmpe med'.

Det største øjeblik i Barca:
'Det er svært at fremhæve et øjeblik, for der har været mange smukke øjeblikke. Hvis jeg skal pege på et, er det dagen i Berlin (Champions League finalen i 2015, red.), men også i Japan (VM for klubhold, red.), Supercuppen, hver eneste liga. Jeg husker også min første titel, der var i Copa del Rey. Jeg er meget stolt over alt hvad jeg har opnået'.

Vil Rakitic fejre en scoring mod Barca?
'Min respekt for Barca er maksimal og selvfølgelig vil jeg ikke fejre et mål. Jeg vil følge tæt med i hvad der sker her og hvis jeg skulle score, vil jeg ikke kunne fejre det, for jeg bærer Barca i mit hjerte'.

Hvilke holdkammerater har betydet mest?
'Hvis jeg skal fremhæve en eller to, er det Andrés (Iniesta, red.) og Xavi. At tilbringe hver dag sammen med dem, har været fantastisk. Jeg har lært så meget, både på og udenfor banen. Det år jeg havde med Xavi var utroligt vigtigt og Andrés er blevet en af mine bedste venner'.

Kan Barca rejse sig igen?
'Fodbolden har vist, at der ikke er noget der er givet på forhånd. Der er sket ting, som man ikke kan forklare. Det er ofte de små detaljer der afgør det og det lykkedes ikke for os. Jeg er sikker på, at man får vendt denne situation. Jeg ønsker Barca alt mulig held og lykke. Jeg er overbevist om, at Barca vinder mange flere titler' afsluttede Rakitic.

644x70

.:FORSIDE:.