fbpx

Qatar-interesse for Coutinho kan være godt for Barca

Simon Arun Vrábel - 22.08.23

// Philippe Coutinho

Imens brasilianske Philippe Coutinho aldrig blev nogen succes i Barca, så har hans seneste præstationer i Aston Villa angiveligt skabt interesse fra Qatar og skulle en sådan handel formalisere sig, kan Barca tjene penge på det.

Endnu engang tyder noget på, at Barcas sportslige ledelse har udført et godt stykke arbejde, for en videresalgsklausul for Philippe Coutinho kan nu betyde, at Barca kan profitere godt af, at Aston Villa måske sælger brasilianeren til Qatar.

Artiklen fortsætter under annoncen


Philippe Coutinho ankom I 2018 til Barca for den enorme pris på 135 millioner euro og sammen med Dembélé var det meningen, at brasilianeren skulle lukke det hul som Neymar efterlod, da han overraskende og pludseligt skiftede til PSG. Coutinho fandt dog aldrig det samme storspil frem som han viste i sin tidligere klub Liverpool og samtidig havde angriberen svært ved at vinde tilhængernes gunst.

Det betød at Coutinho allerede året efter blev udlånt til Bayern München og i 2022 fik den sportslige ledelse overtalt Aston Villa til at lave brasilianerens lejeophold i England om til en permanent aftale for 20 millioner euro. Samtidig fik man indbygget en videresalgsklausul som nu gør, at man muligvis kan hente nogle af de tabte penge hjem.

Avisen Mundo Deportivo fortæller, at den sportslige ledelse har fået indbygget en klausul som gør, at Barca modtager 50% af købssummen over 20 millioner euro hvis Aston Villa sælger Coutinho videre, og derfor er interessen fra Qatar særdeles positiv for Barca. Helt konkret betyder det, at hvis englænderne sælger offensivspilleren for 40 millioner euro, så ryger 10 millioner af dette beløb direkte ind på den catalanske klubkonto.

En usikker faktor lige nu er dog, at Coutinho pådrog sig en skade i weekenden og viser den sig at være langvarig, kan den forhindre et skifte, hvilket naturligt vil være skidt nyt for Barca.

På trods af den begrænsede succes i Barca så nåede Phillipe Coutinho alligevel at optræde 106 gange i Barca-trøje. I alt blev det til 25 mål og 14 assist..:FORSIDE:.