Puyol og Piqué forklarer årsagerne bag gylden æra

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 04.01.20

© Getty Images

Det er ti år siden, at Guardiolas Barca-mandskab henrykte fodboldverden ved at vinde seks trofæer på et enkelt kalenderår. Puyol og Piqué forklarede i den anledning nogle af nøglerne til holdets enorme succes.

Carles Puyol og Gerard Piqué dannede et sublimt defensivt makkerpar under Pep Guardiolas historiske Barca-mandskab. Det er nu ti år siden, at man formåede at vinde hele seks titler på et enkelt kalenderår, og i den forbindelse blev Piqué og Puyol bedt om at sætte fingeren på, hvad der gjorde lige netop dette mandskab så specielt.

'Det hele kom samtidig. Vi havde en træner med klare ideer, en fast forankret spillestil samt en fantastisk generation af spillere' forklarede Puyol, hvorefter Piqué påpegede, at det personlige aspekt og spillernes privatliv også havde stor betydning.

'De ældre spillere havde ingen børn, og det samme galdt de unge. Det gav os mulighed for at spise frokost og aftensmad sammen og tilbringe lange nætter side om side, hvor vi havde det skønt' uddybede Piqué.

Barcas sensationelle 2-6 sejr over Real Madrid på Bernabeu var ligeledes en skelsættende begivenhed, der var med til at definere en ny epoke i spansk fodbold. 'Det var første gang, at jeg spillede på Bernabeu. Og så blev den 6-2! Adrenalinen pumpede maksimalt efter altid at have fulgt kampene udefra. Da vi ankom, tænkte jeg, at de ville presse os og gøre livet umuligt' forklarede Piqué.

'Det er en af vores bedste kampe nogensinde' brød Puyol ind og uddybede: 'Jeg husker Pep sige, at vi intet ville få ud af at gå efter uafgjort - så ville vi helt sikkert tabe. Det var ikke en titel, men det føltes næsten sådan. For sejren vil altid blive husket af catalanere såvel som Barcelona-fans. Det var starten på en ny cyklus' lød det afslutningsvis fra Carles Puyol.

644x70

.:FORSIDE:.