PSG lokker kæmpetalent væk fra Barca

FCBARCELONA.DK - 24.07.19

© Getty Images

Barca måtte i går sige farvel til kæmpetalentet Xavi Simons, der ikke var tilfreds med det som Barca kunne tilbyde ham. I stedet valgte hollænderen at tage Paris Saint-Germain efter ni år i La Masia.

Den 16-årige midtbanespiller Xavi Simons, hvis far har opkaldt sin søn efter Barca-legenden Xavi, har siden han var ni år været et af La Masias største og mest lovende talenter. Alle regnede med, at han en dag ville debutere på førsteholdet.

Da han fyldte 16 år tilbød Barca ham hans første professionelle kontrakt. Det viste sig hurtigt at forhandlingerne skulle blive svære og afgørelsen trak ud. Barca endte med at tilbyde langt mere end en 16-årig normalt får, men heller ikke det var nok. Der er forlydender om en årsløn på 1,5 mio. kr., hvilket ikke er skidt for en ung knægt.

Derudover havde Barca lagt en plan for hans karriere, så han allerede i denne sæson skulle begynde at snuse til Barca B, men ellers spille for ynglingeholdet trods sine kun 16 år.

Nu har alt sammen vist sig at være forgæves. Xavi Simons meddelte i går, at han vælger at tegne kontrakt med PSG, der helt sikkert sidder og griner i Paris. De to klubber har i flere år været på kant med hinanden og med Xavi Simons får PSG en stor sejr.

Med til historien hører også, at Xavi Simons' agent er den kontroversielle Mino Raiola, der er kendt som en hård forhandler der går efter pengene. Det så man et andet eksempel på for få dage siden, da Matthijs de Ligt fravalgte Barca og tegnede kontrakt med Juventus.

.:FORSIDE:.