Portræt at Martin Braithwaite - Barcas nye angriber

Rune Stentoft Arlbjørn - 21.02.20

© Twitter/FC Barcelona

Da rygterne om Martin Braithwaite begyndte i starten af ugen kom det bag på rigtig mange, at Barca ville have den danske landsholdsangriber, men nu er det officielt, så her kommer et portræt af Barcas nye angriber.

Den nu 28-årige Braithwaite startede karrieren i Esbjerg, hvor han debuterede for byens bedste klub i en alder af 18 år. En slem skade med et brækket ben satte dog Braithwaite ud af spillet.

Efter skaden indså han, at han simpelthen ikke arbejdede hårdt nok for at blive en dygtig fodboldspiller. Han satte sig derfor ned og satte nogle klare mål for hvor han ville hen med sin karriere.

De nye mål gav og den hårde arbejdsindsats fra danskeren med rødder i Guyana gav pote i løbet af sæsonen 2012/2013, hvor han især i efteråret brillerede med mål og flot spil i Superligaen. Det bragte Braithwaite videre til fransk fodbold i sommeren 2013.

Her gik turen til Toulouse hvor Braithwaite hurtigt blev fast mand og fik markeret sig som en profil for det sydfranske hold. I Toulouse kulminerede især de to sidste sæsoner for danskeren, der også blev anfører for holdet i en alder af 25 år.

De gode præstationer for Toulouse bragte Braithwaite videre til engelsk fodbold og Middelsbrough i The Championship. Opholdet i England blev dog aldrig en dans på roser, da spillestilen ikke passede danskeren. Der opstod også kontroverser mellem Braithwaite og den daværende manager Tony Pulis. Undervejs blev han også udlejet til Bordeaux i Frankrig.

I januar 2019 blev Braithwaite igen udlejet fra Middelsbrough, men denne gang til Leganés i La Liga. Det viste sig hurtigt at være en god løsning for alle parter, da Braithwaite sluttede sæsonen af som en stor profil for det spanske hold. Det resulterede i, at Leganés købte ham i sommeren 2019. Siden er succesen fortsat i Leganés, hvor det blev til 48 kampe og 13 mål i alt inden Barca kom på banen.

Siden 2013 har Braithwaite også været en del af det danske landshold, men det er først inden for de sidste to år, at danskeren for alvor er begyndt at slå igennem for Danmark, hvor det indtil nu er blevet til 39 kampe og syv mål.

Der er således tale om en erfaren spiller, som Barca får til holdet. Hos catalanerne bliver Braithwaite anset som den bedst mulige løsning til at gardere for Dembélé og Suárez. Nu må de de resterende kampe i La Liga vise om Barca har skudt rigtigt.

.:FORSIDE:.