Piqué vækker opsigt med kontroversielle udtalelser

FCBARCELONA.DK - 24.10.20Gerard Piqué har tydeligvis noget på hjertet i et interview med avisen La Vanguardia, for han er meget klar i sin kritik af ledelsen og om sin relation til præsident Bartomeu. Også polemikken med Messi kommenteres.

Piqué er kendt for at være åbenmundet og udtrykke sin mening, men han har været usædvanlig tavs de seneste måneder, hvor Barca har oplevet store problemer, både på og udenfor banen. Nu bliver tavsheden brudt med et åbenhjertigt interview med La Vanguardia.

Interviewet kommer lige op til El Clásico, men det handler slet ikke om lørdagens brag af en kamp. Derimod tager catalaneren fat på nogle af de store problemer som klubben har oplevet under præsident Josep Maria Bartomeus ledelse de seneste år.

Her er hvad Piqué kommenterede:

Relationen til præsident Bartomeu:
'Jeg vil ikke være uvenner med nogen, men der var temaet med de sociale medier. Som spiller for Barca ser jeg at min klub bruger penge på at kritesere spillere og andre personer, der stadig er i klubben, penge som de nu beder os om (lønnedgang, red.). Det er vildt. Jeg har bedt dem forklare sig og Bartomeu har sagt "Gerard, jeg  vidste ingenting" og det troede jeg på, men alligevel arbejder de folk der har ansvaret for dette område, stadig i klubben. Mit forhold til præsidenten er høfligt, men der er ting der ikke forsvinder'.

Messis fax til Barca om at stoppe:
'Hvordan kan det være, at verdens bedste spiller, som vi har været så utroligt heldige at kunne nyde, en dag sender en fax, fordi han føler, at der ikke lyttes til ham? Hvad sker der? Leo fortjener kun det bedste af det bedste. Vores stadion burde bære hans navn. Vi bør fremhæve store profiler, ikke nedgøre dem. Det går mig på nerverne. Havde jeg været præsident, havde jeg gjort det anderledes. Jeg bad Messi holde ud, men jeg havde ikke meget med sagen at gøre i de dage, for jeg mente det var en meget personlig beslutning'.

Barcas behandling af klubikoner:
'Jeg er overrasket over, at personer som Pep, Puyi, Xavi eller Valdés ikke er i klubben. Der er noget man ikke gør godt nok. Den slags mennesker skal man altid holde fast i, for de er en del af klubbens historie. De burde være her'.

Kritisk brev til ledelsen om lønnedgang:
'Som anfører tænker jeg på holdets interesser, så jeg besluttede at skrive under. Vi er en trup der står sammen. Senere sagde man, at truppen var splittet og jeg ved ikke hvad, men brevet blev lavet da mange spillere var med deres landshold. Hver enkelt spiller har retten til frivilligt at acceptere klubbens forslag. En anden ting er at de tvinger os til en fælles beslutning og at man gør det på en måde, som jeg er fuldstændig uenig i'.

Piqués forlængelse:
'Klubben meddelte mig, som de har gjort til andre spillere, at klubben lider økonomisk på grund af pandemien. I den sammenhæng er Barca over enhver person. Barca har givet mig alt, så jeg stiller mig til rådighed. Man har sagt til mig, at de penge jeg fraskriver mig denne sæson, vil jeg få i fremtiden. Vi har regnet på det og aftalt et beløb'.

.:FORSIDE:.