fbpx
Annonce

Piqué får chancen for at genvinde sin popularitet

Simon Arun Vrábel - 01.11.22

// Gerard Piqué

Flere skader i forsvaret har igen gjort Gerard Piqué uundværlig og det ligner en gylden mulighed for catalaneren for at genvinde noget af den tabte popularitet, som opstod efter et par store personlige fejl.

Klubikonet Gerard Piqué har været en afgørende faktor i det catalanske forsvar i mange år, men som alderen er steget har præstationerne i højere grad haft præg deraf. Specielt i den afgørende Champions League kamp imod Inter Milan begik den ellers erfarne catalaner en stor personlig fejl og det har kostet ham dyrt på popularitetsbarometeret. Det barometer kan dog få et nøk op, for flere skader i forsvaret har gjort, at Xavi endnu engang har brug for Piqués hjælp.

Der udspillede sig nogle bemærkelsesværdige scener, da Gerard Piqué i hjemmekampen imod Villarreal blev indskiftet på bekostning af Jules Koundé, for den 35-årige catalaner blev mødt af en blanding af piben og klapsalver fra de 73.000 fremmødte tilhængere. Det er bestemt ikke noget, som den rutinerede forsvarsspiller, som i øvrigt har optrådt 614 gange i blaugrana, er vant til, og årsagen skulle findes i et par store fejl i tidligere vigtige kampe - blandt andet imod Inter Milan i Champions League.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Den hårde modtagelse fik efterfølgende flere catalanske medier til at spekulere i, om Piqué allerede til januar ville lægge støvlerne på hylden, men for anden gang i denne sæson har de mange skader i forsvaret vendt situationen på hovedet for Xavi og Piqué, som nok ikke havde forventet at skulle bruge megen tid på hinanden resten af sæsonen.

Forud for aftenens kamp ude imod Viktoria Plzen i Champions League er Gerard Piqué således den eneste naturlige centrale forsvarsspiller, som står til Xavis disposition. Lørdag aften tager Barca imod Almeria hjemme på Camp Nou og her forventes det, at både Koundé, Eric Garcia og Andreas Christensen er klarmeldt. Alligevel har de alle brug for at blive indspillet på holdet igen i et roligt tempo for ikke at forcere skaderne endnu engang og det gør, at der med stor sandsynlighed endnu engang bliver brug for Piqué.

Spørgsmålet er så, om de catalanske fans har tilgivet den 35-årige forsvarsspiller, som har spillet det meste af sit liv i Barca. Faktum er nemlig, at der er brug for Piqué og generelt set så har catalaneren vist sikkert spil i de kampe, hvor han er kommet på banen. Det har i øvrigt ofte har været i situationer, hvor hans forsvarskollegaer har været skadet, som man f.eks. så det i søndagens udekamp imod Valencia, hvor Piqué helt uden varsel og opvarmning skulle aflaste en skadet Koundé.

Gerard Piqué har været med til at vinde det spanske mesterskab otte gange, Copa del Rey syv gange, den spanske Supercup seks gange og Champions League tre gange med FC Barcelona.

.:FORSIDE:.