Pep Guardiola er suveræn i europæsisk klubfodbold

FCBARCELONA.DK - 16.05.19

© Getty Images

Barca-legenden Pep Guardiola, der ledede det catalanske hold i fire gloværdige sæsoner, har på det nærmeste ryddet bordet i europæisk klubfodbold, når det gælder de store ligaer.

I weekenden vandt Guardiola det engelske mesterskab med Manchester City for andet år i træk og dermed kan catalaneren stille endnu et trofæ hjem på hylden, hvor der i forvejen er godt fyldt op.

Som Barca-træner vandt han tre ud af fire mulige mesterskaber, hvorefter han tog sig et sabbatår. Dernæst fik turen til Bayern München, hvor det blev til tre mesterskaber på de tre sæsoner han var i Bundesligaen.

Karrieren fortsatte så i Manchester City, hvor han har vundet Premier League to ud af tre gange.

Samlet set har den succesfulde træner altså vundet intet mindre end otte ud af elleve mulige mesterskaber, vel at mærke i tre af de stærkeste ligaer i Europa. Statistikken viser også, at Guardiola i de elleve år har vundet 82% af alle point der har været på spil - ganske enkelt en enestående præstation.

Det eneste lille 'men' som Guardiola helt sikkert grubler over er, at det kun er med Barca at det er lykkes ham at vinde Champions League. Det skete to gange, i 2009 og 2011.

.:FORSIDE:.