Pedris skade kan give flere muligheder til Riqui Puig

Rune Stentoft Arlbjørn - 02.03.21

© Getty Images

Barcas helt store stjerneskud Pedri måtte udgå med en lægskade i lørdagens sejr over Sevilla. Skaden er skidt nyt for catalanerne, for hvem skal erstatte midtbanespilleren mens han er ude? Riqui Puig ligner den oplagte erstatning.

Heldigvis er der ikke tale om nogen alvorlig skade til den kun 18-årige Pedri, men spanieren forventes alligevel at være ude nogle uger. Derfor skal Ronald Koeman hurtigt finde en spiller, som kan gå ind og præstere på hans plads fra start.

Koemans tre foretrukne spillere på midtbanen er De Jong, Busquets og Pedri. Med Pedri ude må Pjanic være den næste i rækken i hierarkiet på den centrale midtbane, men han er ude med ankelproblemer i øjeblikket. Derfor må det være oplagt, at Riqui Puig får den ledige plads ved siden af De Jong og Busquets i Pedris fravær.

Riqui Puig så rigtig god ud for Barca i den sidste del af sidste sæson under Quique Setién, men siden Koemans ankomst tilbage til Barca har den unge catalaner haft svært ved at få fast spilletid. Han har dog gradvist spillet mere og mere her i starten af 2021.

Måske det netop nu er tiden for Riqui Puig og tage det næste store skridt op i Pedris fravær. Det er ikke et særsyn i topfodbold, at en skade til en stamspiller medfører, at en reservespiller tager et stort skridt frem og udnytter de muligheder for spilletid der opstår.

Sergi Roberto er også skadet for tiden sammen med Coutinho, så der er ikke rigtig andre muligheder for Koeman at vælge end Riqui Puig. Der er jo selvfølgelig også B-holdets Ilaix Moriba, som blev valgt foran Puig mod Sevilla i søndags, men den tre og et halvt år ældre Puig måantages at stå foran 18-årige Moriba.

.:FORSIDE:.