Overblik: Samuel Umtitis turbulente tid i Barcelona

Jacob Møller Nielsen - 14.11.20

© Getty Images


I dag er det Samuel Umtitis 27-års fødselsdag. Det har indtil nu været en meget turbulent tid i Barca, som franskmanden har haft. Den har budt på store opture, men så sandelig også nedture. Vi tager her et kig på Umtitis tid i Barca.

Samuel Umtiti kan i dag fejre sin 27-års fødselsdag, og vi tager i den anledning et kig på franskmandens tid i Barca, som man mildest talt kan kalde turbulent.

Det var en 22-årig Umtiti, som tilbage i juli 2016 skrev under med Barcelona, efter han havde vist gode takter i Lyon-trøjen. Franskmanden blev hentet til klubben for 25 millioner euro, og til den tid lignede det et vaskeægte røverkøb for Barca.

Umtiti kom rigtig godt fra start, hvor han på kort tid kæmpede sig vej ind på startopstillingen. Her viste han fremragende forsvarsspil ved siden af Gerard Pique. Endda så godt, at han af mange blev betragtet som en af verdens absolut bedste forsvarsspillere. I forsvaret var han sikkerheden selv, og han drev bolden flot frem - akkurat som der forventes af en Barca-forsvarer.

Men så tog tingene en drejning for den daværende bundsolide forsvarer. I slutningen af 17/18-sæsonen oplevede franskmanden problemer med knæet, men selvsamme sommer var der VM. Umtiti ville ikke undvære at deltage med det franske landshold, og han tog således til VM med problemer i knæet krydret med en masse smertestillende til at holde det ud.

Til stor glæde for Umtiti og hans holdkammerater, så vandt Frankrig verdensmesterskabet. Men efter turneringen begyndte problemerne for alvor at rulle ud for den 24-årige forsvarer. Knæet, som han havde forsømt under VM, begyndte at volde ham endnu større problemer. Så store, at han nok burde have valgt at få en operation. Men Umtiti valgte operationen fra i håbet om at kunne overkomme problemerne uden. Det kunne han ikke.

Lidt over en måned efter at have forsøgt at kæmpe sig vej tilbage, blev knæproblemerne endnu engang værre, og en operation var nødvendig for at Umtiti igen kunne komme tilbage på grønsværen. Det holdt franskmanden ude i knap halvdelen af 18/19-sæsonen, og da franskmanden omsider vendte tilbage på banen, var det ikke den samme Umtiti, som fansene kunne se løbe rundt i blaugrana-trøjen.

Fejlene var mange, og det sikre og aggressive spil, som han havde vist før, var blevet erstattet med usikkerhed. Ikke nok med, at det haltede med at finde niveauet, så blev nye skader også ved med at komme forsvarsspillerens vej. Fodskader kom og gik, mens problemerne med knæet aldrig rigtig forsvandt for franskmanden.

Til sommer har fødselaren Umtiti været i klubben i 5 år. Problemerne er de samme som tidligere, hvor forsvareren p.t. er ude med en knæskade. Og de gange, han endelig har været på banen, har niveauet haltet i forhold til den tidligere version af Umtiti, som Barca-fans verden over kunne glæde sig over.

Franskmanden har været ude for Barcelona siden maj måned, og er stadig ved at kæmpe sig vej tilbage på holdkortet. I alt i hele Umtitis Barca-karriere er franskmanden gået glip af hele 77 kampe indtil videre, mens forsvarsspillerens markedsværdi er dykket fra at være helt oppe på 70 millioner euro til nu at være nede på 20 millioner euro.

Alle disse ting sammenlagt giver et meget godt blik på Umtitis tid i Barca. En særdeles turbulent tid, som har givet Barca-fans syn for, hvad franskmanden egentlig kan, når han er i form. Det er bare meget sjældent, han er det.

Alligevel kan man som Barca-fan ikke lade være med at håbe på, at Umtiti på et tidspunkt får kæmpet sig tilbage til niveau, som engang for flere år siden gjorde ham til en af de absolut bedste på sin position. Tiden vil vise, om vi nogensinde får den samme Umtiti at se igen, eller om den nu 27-årige Samuel Umtiti fortsætter den kedelige tendens fra de senere år. Hans kontrakt med Barca løber til juni 2023.

 

.:FORSIDE:.