Overblik: Sådan ledes Barca frem til præsidentvalget

FCBARCELONA.DK - 28.10.20

© Getty Images

Efter at Josep Maria Bartomeu i går meddelte, at han går af som Barca-præsident, skal der vælges en ny præsident. I mellemtiden bliver klubben ledet af en midlertidig ledelse, der ikke kan tage store beslutnininger.

Bartomeu er fortid i Barca og nu skal klubbens flere end 110.000 stemmeberettigede medlemmer vælge en ny præsident. Det kommer dog til at tage nogle måneder og i mellemtiden får en midlertidig ledelse ansvaret.

Klubbens vedtægter slår fast, at det er den ansvarlige for økonomien i bestyrelsen der får opgaven af lede klubben, hvilket vil sige Carles Tusquets (foto). Han får selskab af en repræsentant for medlemmerne, Joan Manuel Trayter Jiménez. De to skal i fællesskab udpege fem personer mere fra den afgåede bestyrelse, så klubben ikke bliver handlingslammet.

Den midlertidige ledelse bliver således på syv personer og de skal indenfor tre måneder sørge for, at der afholdes præsidentvalg. Her skal kandidaterne have tid til at føre valgkamp og det er derfor uvist, hvornår Barca helt præcist får en ny præsident, men ingen forventer, at det bliver inden årsskiftet.

Den midlertidige ledelse har udelukkende som opgave at drive klubben videre, uden at der kan tages store og afgørende beslutninger. Her spekuleres der allerede i, hvad det får af konsekvenser for vinterens transfervindue i januar måned.

Den kommende tid vil præsidentkandidaterne melde sig på banen. Her forventes navne som Victor Font, Joan Laporta og måske også Toni Freixa at komme i spil.

.:FORSIDE:.