fbpx
Annonce

Overblik: Sådan kommer dagens valg til at forløbe

FCBARCELONA.DK - 07.03.21

© FC Barcelona
// Præsidentvalg

I dag holdes der præsidentvalg i FC Barcelona og i sent i aften ved man hvem der skal stå i spidsen for klubben de kommende seks år. Vi bringer her et overblik over hvad der kommer til at ske i løbet af dagen.

Der var helt tilbage i oktober at Josep Maria Bartomeu trådte tilbage som præsident for FC Barcelona. Præsidentvalget skulle egentlig være holdt i januar, men det satte coronarestriktioner en stopper for. I dag kommer så endelig dagen, hvor klubbens medlemmer vælger ny præsident.

De seks forskellige valgsteder åbner alle kl. 9.00 og der forventes pænt fremmøde allerede tidligt på dagen. Valgstederne vil blive præget af gældende forholdsregler omkring corona, så man ikke risikerer at medlemmerne smittes.

De tre kandidater, Joan Laporta, Toni Freixa og Victor Font, har alle fået at vide hvornår de skal komme og stemme. Det sker fordi der forventes et stort presseopbud når de tre stemmer og derfor ønsker man ikke at det sker for tæt på hinanden.

Laporta er den første der stemmer kl. 10.00, mens Toni Freixa følger efter kl. 10.45 og Victor Font kl. 11.30.

Valgstederne lukker kl. 21.00, så medlemmerne har altså 12 timer at stemme i. Mere end 20.000 af de 110.000 stemmeberettigede medlemmer har allerede brevstemt, så 90.000 har mulighed for at møde frem og stemme i dag. På grund af corona bliver det spændende at se, hvor høj valgdeltagelsen bliver.

Kl. 21.05 går optællingen i gang og det forventes at vinderen kan udråbes kl. 23.30.

Her på fcbarcelona.dk følger vi naturligvis valget og er klar med resultatet straks når det foreligger.

.:FORSIDE:.