fbpx

Overblik: Forskellige scenarier for Dembélé

FCBARCELONA.DK - 16.01.22

// Ousmane Dembélé

ps5 art


Sent i går aftes kom der forlydender om, at Dembélé har meddelt Barca, at han ikke forlænger. Det stiller klubben i en svær situation og man skal nu finde ud af, hvordan man vil håndtere den situation som alle længe har frygtet.

Dembélés agenter har trukket Barcas sportslige ledelse noget rundt i manegen, ved ikke at svare på fremlagte tilbud og i det hele taget trække forhandlingerne i langdrag. Samtidig har Dembélé overfor såvel præsident Laporta som Xavi forsikret om, at han gerne vil blive i klubben.

Artiklen fortsætter under annoncen


Nu skulle det altså være afgjort, at Dembélé ikke forlænger. Hans agenter finder ikke Barcas tilbud godt nok og andre klubber står angiveligt klar med langt flere penge.

Sagen synes dermed definitivt afgjort og nu skal Barcas sportslige ledelse i samråd med Xavi finde ud af, hvordan man håndterer situationen. Her er der flere forskellige muligheder.

1) Dembélé spiller videre som om intet var hændt
Dembélé er en vigtig spiller for holdet når han ikke er skadet. Derfor kan det være en løsning at Xavi benytter franskmanden resten af sæsonen, uden skelen til, at han forlader klubben til sommer.

Problemet er her, at Dembélés løn fylder meget i lønbudgettet og det vil spærre for nye spillere her i vinterens transfervindue. Dernæst kan man frygte, at Dembélé slår op i banen resten af sæsonen for at passe på sig selv.

Derudover må man forudse, at Dembélé ikke bliver nogen populær mand på Camp Nou, med den måde hans agenter har behandlet klubben på. Der vil med stor garanti blive buet og piftet af franskmanden fordi han ikke vil forlænge.

2) Barca lader Dembélé rejse gratis her til januar
Når Dembélé ikke vil forlænge, kan han ligeså rejse nu. Det vil spare klubben for hans høje løn og dermed bliver der plads i lønbudgettet til en eller flere spillere. Det vil dog samtidig betyde, at Xavi mangler en kantspiller fra øverste hylde i resten af sæsonen, så sportsligt vil det svække holdet.

Der er dog intet der tyder på, at Dembélé vil væk til januar. Det vil kræve at han tegner kontrakt med en ny klub allerede nu og spørgsmålet er, hvor langt han i forhandlingerne med andre klubber. Det kan også være svært for den nye klub, at indlemme Dembélé i truppen midt på sæsonen, fordi det kan skabe uro i truppen.

3) Barca ophæver kontrakten med Dembélé
En ophævelse af kontrakten er en mulighed for at skabe plads i lønbudgettet. Barca kan tilbyde Dembélé en sum penge der svarer til lønnen resten af sæsonen, for at han stopper med øjeblikkelig virkning. Betalingen regnes ikke som løn og dermed skabes der plads til nye spillere.

Det er tvivlsomt om Dembélé vil medvirke til dette, for så står han uden klub frem til den 1. juli. Han kan hverken træne eller spille kampe med Barca og det vil sætte ham tilbage rent formmæssigt.

4) Dembélé bænkes resten af sæsonen:
Hvis Dembélé ikke viser nogen som helst samarbejdsvilje  med hverken at ville forlænge, rejse til januar eller ophæve sin kontrakt før tid, kan resultatet blive, at han har spillet sin sidste kamp for Barca.

Barca kan blive nødsaget til at statuere et eksempel, akkurat som man gjorde i sommer med Ilaix Moriba. Man vil ikke finde sig i en uacceptabel adfærd og det kan betyde, at Dembélé bliver henvist til at træne for sig selv resten af sæsonen.

Barca har altså flere forskellige scenarier som de kan overveje. Udfordringen er, at det bedste ville være at spare Dembélés løn resten af sæsonen, men det kræver agenternes accept og med den adfærd de har haft indtil nu, er der intet der tyder på forståelse for klubbens svære økonomiske situation.

Det bliver derfor spændende at se, hvad der kommer til at ske de kommende uger.

.:FORSIDE:.