Oriol Busquets på tale til førsteholdet næste sæson

FCBARCELONA.DK - 18.04.20

© Getty Images

Corona-krisen forventes at sætte dybe spor i sommerens transfervindue og det kan måske åbne døren for den udlejede Oriol Busquets, der har gjort det glimrende for Twente i denne sæson.

Med kun tre centrale forsvarsspillere i truppen og et muligt salg af Samuel Umtiti, skal Barca finde alternativer til holdets defensiv til den kommende sæson. Her har flere emner været nævnt som muligheder, men måske løsningen allerede findes indenfor egne rækker.

Der er tale om den 21-årige Oriol Busquets, der i denne sæson er udlejet till hollandske Twente og som gør det rigtig godt. Catalaneren har spillet 22 af de 23 kampe hvor han har været disponibel, så der er tale om et reelt gennembrud for defensivspilleren.

Oriol Busquets, der ikke er i familie med Sergio Busquets, er defensiv midtbanespiller, men hos Twente har otte af hans kampe været som central forsvarsspiller, hvilket vidner om alsidighed. I forberedelsen til sæsonen var han med Barca i Japan og her spillede han sågar højre back.

Derfor kunne Oriol Busquets ligne en fornuftig og ikke mindst gratis løsning til næste sæson, hvor han vil være en god gardering af have. Hans kontrakt med Barca løber til 2021, men forlænges automatisk til 2023, hvis han inkluderes i førsteholdstruppen.

Med et valg af Oriol Busquets slipper Barca for at bruge penge på at hente en spiller ind udefra, der med stor sandsynlighed alligevel ville sidde en del på bænken, da Piqué og Lenglet vil få hovedparten af spilletiden.

.:FORSIDE:.