Optakt: Napoli - FC Barcelona

FCBARCELONA.DK - 25.02.20

© Getty Images

Efter to en halv måneds pause vender Champions League tilbage i aften, hvor Barca gæster Napoli i den første af to 1/8-finaler. Her gælder det om at sikre et godt udgangspunkt til returkampen. Læs her vores optakt til kampen.

Barca blev en sikker vinder i Champions League gruppe F og ved lodtrækningen til 1/8-finalen blev de maget med Napoli, der endte som toer i gruppe E, kun ét point efter sidste sæsons vinder fra Liverpool. Napolitanerne var ligesom Barca ubesejret i gruppen, hvor de vandt tre og spillede tre uafgjort. Blandt andet viste de stor styrke ved at vinde over Liverpool med 2-0 i Napoli og spille 1-1 på Anfield.

I aften er det Stadio San Paulo der lægger græs til det første møde af to. Her går Barca efter at skabe et godt udgangspunkt inden returkampen på Camp Nou den 18. marts.

Barca kommer dog svækket til Napoli, for de må undvære markante profiler som Suárez, Dembélé, Alba og Sergi Roberto, der alle fire ville have haft gode chancer for at starte inde i et vigtigt opgør som dette, hvis de havde været klar. Heller ikke nyindkøbte Martin Braithwaite kan spille, da han ikke er indskrevet til  Champions League, men han er alligevel med i truppen i Napoli.

Med en i forvejen smal trup, har Quique Setién således kun 14 førsteholdsspillere til sin rådighed til kampen og truppen til opgøret er derfor suppleret med hele seks mand fra B-holdet.

Truppen ser således ud: Ter Stegen, Neto, Iñaki Peña, Semedo, Piqué, Umtiti, Lenglet, Araujo, Junior, Akieme, Busquets, Rakitic, De Jong, Puig, Vidal, Arthur, Messi, Griezmann, Fati og Collado, samt altså Braithwaite.

Tre mand skal således sorteres fra inden kampstart og her er Braithwaite givet på forhånd og det samme er trejdekeeper Iñaki Peña. Riqui Puig kunne være et godt bud på det tredje fravalg, da midtbanen er godt dækket ind.

Barcas træner Quique Setién slog fast på sit pressemøde i går, at hans hold ikke går på banen med en forsigtig indstilling. 'Begge hold er inde i en god periode, men vi ønsker at tage hjem med et godt resultat og målet er at vinde. Vi skal have sat vores modstander under pres og være modige, for vi er Barca. Vi søger altid mod modstandernes mål' sagde han.

Napoli-træner Gattuso så også frem mod kampen i går. 'Vi er klar over, at Barca besidder mere end vi gør. Vi bør forberede kampen godt og i fodbold ved man aldrig hvad der sker. Jeg vil være tilfreds hvis man ser Napoli holde hovedet højt, uden at virke bekymret' kom det fra ham.

Kampen på Stadio San Paulo fløjtes i gang kl. 21.00 og den kan ses på TV3+.

.:FORSIDE:.