Optakt: FC Barcelona - Real Sociedad

FCBARCELONA.DK - 20.04.19

© Getty Images

Med kampen mod Manchester United vel overstået, rettes blikket nu igen mod La Liga, hvor Real Sociedad gæster Camp Nou. Her har Barca mulighed for at tage et vigtigt skridt mod en afgørelse af ligaen. Læs her vores optakt til kampen.

Næsten alt har handlet om Champions League de seneste uger, men med semifinalepladsen i hus, kan blikket igen rettes mod den hjemmelige liga, som Barca er tæt på at kunne afgøre. Den kommende uge byder på tre kampe og vindes de, kan Barca kalde sig spanske mestre igen.

I aften handler det om Real Sociedad der ligger midt i tabellen på en 10. plads og som kun har vundet en ud af deres seneste otte ligakampe. Barca kan derfor ikke undgå at være storfavorit og den største risiko er nok, at Barca-spillerne har svært ved at sætte sig 100% op efter kampene mod United.

Da Ernesto Valverde holdt pressemøde i går var der ingen tvivl om, at han gerne vil have mesterskabet hurtigt i hus. 'Vi går ind i en uge hvor der er ni point på spil og det er præcist hvad vi skal bruge for at vinde ligaen. Derfor vil en sejr i morgen have stor betydning. Det er en vigtig kamp for at blive mestre og for at fortsætte de gode takter fra United' udtalte han.

At han mener det alvorligt så man også ud fra den trup han udtog, for her var der tale om samme trup som mod United, nemlig følgende: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Umtiti, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Vidal, Sergi Roberto, Aleñá, Arthur, Coutinho, Messi, Malcom, Dembélé og Suárez.

Real Sociedads træner, Imanol Alguacil, er da også udmærket klar over, at hans hold kan få det svært på Camp Nou. 'Vi forventer at møde det Barca vi kender, som kun har tabt fire hjemmekampe i ligaen på fire år. Alligevel er vi fortrøstningsfulde. Vi skal spille med karakter og tro på det, for ellers bliver det meget svært' kom det fra ham.

Alguacil har følgende 18 spillere med til Barcelona: Rulli, Moyá, Zaldua, Diego Llorente, Zubeldia, Juanmi, Merino, Oyarzabal, Willian José, Pardo, Aritz, Gorosabel, Bautista, Navas, Luca, Sandro, Aihen og Barrenetxea.

Kampen fløjtes i gang klokken 20.45 og kan streames på Strive Sport.

.:FORSIDE:.