Optakt: FC Barcelona - Girona

FCBARCELONA.DK - 06.03.19

I aften afgøres Supercopa de Catalunya, når Barca og Girona mødes på neutral bane i Sabadell. Barca stiller med sine reserver, mens Girona kommer med alt hvad de har. Læs her vores optakt til kampen.

Supercopa de Catalanya, der spilles mellem de to bedst placerede catalanske hold i sidste sæsons La Liga, kommer midt i et stramt og krævende program for Barca. Derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at Ernesto Valverde tager til kampen med en flok reserver og B-holdsspillere.

I går udtog han denne trup til kampen: Cillessen, Murillo, Umtiti, Todibo, Aleñá, Malcom, Boateng, alle fra førsteholdet, mens Iñaki Peña, Wague, Guillem, Chumi, Miranda, Oriol Busquets, Monchu, Collado, Riqui Puig, Abel Ruiz, Mujica og Kike Saverio er med fra B-holdet, altså i alt 19 spillere.

Med kun syv førsteholdsspillere er det ikke en trup der signalerer en 100% satsning på at vinde trofæet og det blev understreget af, at Valverde heller ikke holdt pressemøde i går, som han ellers altid gør dagen inden en kamp.

Det gjorde Gironas træner Eusebio Sacristán derimod og han har store forhåbninger om det første trofæ nogensinde til den nordcatalanske klub. 'Det er altid dejligt at spille en finale, og da det er mod Barca og med en titel på spil, er det en god mulighed i vores udvikling. Det er dog altid svært mod Barca, for de har gode spillere' kom det fra ham.

Eusebio sparede ikke spillere, da han i går udtog sin trup, der på følgende 20 spillere: Gorka, Suárez, Bernardo, Alcalá, Granell, Stuani, Pere Pons, Portu, Borja García, Douglas, Raúl Carnero, Roberts, Lozano, Muniesa, Doumbia, Aleix García, Pedro Porro, Èric Montes, Valery og Paik.

Kampen ligner en god anledning til at give spilletid til Cillessen og Umtiti, der begge har siddet udenfor med skader. Derudover forventes det, at Jean-Clair Todibo får sin debut i Barca-trøjen. På midten får man sikkert også mulighed for at se kæmpetalentet Riqui Puig fordele spillet.

Valverde kan derfor få glæde af kampen ved at få set nogle af de spillere i aktion, som man ellers ikke ser meget til.

Kampen fløjtes i gang kl. 18.45 og vises desværre ikke på dansk TV.

.:FORSIDE:.