Optakt: FC Barcelona - Girona

FCBARCELONA.DK - 23.09.18

I aften skal Barca forsøge fortsætte den gode start de har fået på denne sæsons La Liga, når de hjemme på Camp Nou tager imod Girona. Læs her vores optakt til opgøret.

Barca har hentet fire sejre ud af fire mulige indtil nu i ligaen og i aften gælder det så det catalanske lokalopgør mod Girona. På papiret umiddelbart en overkommelig opgave, men Girona er også kommet godt fra start denne sæson med 7 point efter de fire runder. I deres seneste to kampe har de hente sejre over Celta og Villarreal, hvilket vidner om kvalitet.

Træner Ernesto Valverde var da også forsigtig, da han udtalte sig på sit pressemøde lørdag aften. "De har lagt ud med nogle gode resultater og jeg ser et hold uden komplekser over at skulle spille på vores bane. Der venter os en intens kamp" kom det blandt andet fra ham.

Der var spekuleret i, at han ville spare nogle af stamspillerne til kampen, men da truppen blev udtaget, var der ingen overraskelser. Truppen består af Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Umtiti, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Vidal, Sergi Roberto, Coutinho, Arthur, Denis Suárez, Messi, Suárez, Dembélé og Munir.

Det er den tidligere Barca-spiller og B-holdstræner Eusebio, der står i spidsen for Girona og han har ikke givet op på forhånd mod sin tidligere klub. "Det bliver meget svært at få point på grund af den enorme styrke de har, men vi går efter det. Vi får helt sikkert nogle muligheder. Vi tager til Camp Nou med selvtillid og med håb" sagde han på sit pressemøde lørdag.

For Barca handler det om, at holde sig alene i toppen af ligaen. Det vil kræve en sejr over de catalanske landsmænd, da Real Madrid lørdag aften besejrede Espanyol og dermed overtog førstepladsen, men altså for en kamp mere.

Kampen fløjtes i gang kl. 20.45 og vises desværre ikke på dansk TV.

.:FORSIDE:.