Optakt: FC Barcelona - Espanyol

FCBARCELONA.DK - 08.07.20

© Getty Images

Det er det klassiske catalanske lokalderby der spilles i aften, når Barca tager imod Espanyol på Camp Nou. Her er der uhyre meget på spil for begge mandskaber. Læs her vores optakt til aftenens kamp.

Det er altid noget helt specielt når Barca og Espanyol mødes, selvom det er Barca der har haft et solidt tag på naboerne i snart mange år. Kampene har dog altid nerve, for det er to klubber der hader at tabe til hinanden.

Det bliver ikke mindre dramatisk af, at såvel Barca som Espanyol panisk har brug for alle tre point. Barca skal holde liv i det spinkle håb om et mesterskab, mens alt andet end en sejr til Espanyol, vil sende dem ned i 2. division. Barca-fans elsker at besejre naboerne fra Espanyol og at man samtidig kan give de hvid-blå det sidste skub ned i 2. division, vil kun skabe ekstra glæde.

Barca må undvære Dembélé, De Jong, Junior og Umtiti til kampen, alle på grund af skader. Det fik Quique Setiéns trup til kampen til at se således ud: Ter Stegen, Neto, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Vidal, Sergi Roberto, Arthur, Messi, Suárez, Griezmann, Braithwaite, Iñaki Peña, Araujo, Monchu, Puig, Fati, Cuenca, Morer og Collado.

Det er præcis samme trup som var med mod Villarreal søndag, hvor Barca spillede sin bedste kamp efter coronapausen og hentede en fortjent sejr på 4-1.

På papiret er Barca kæmpe favorit i aften, ikke mindst fordi det er ligaens nr. 2 der har hjemmebanefordel mod tabellens bundprop. Den forskel tillagde Quique Setién dog ikke nogen betydning på sit pressemøde i går. 'Virkeligheden er, at alle derbys er uafhængige af holdenes aktuelle form eller placering i ligaen. Situationen for de to hold er meget forskellig, men der vil være usikkerhed og alle vil yde det maksimale' sagde han blandt andet.

Espanyol kommer til Camp Nou med en forfærdelig statistik, for de har tabt deres fem seneste kampe, så selvtilliden er næppe på sit højeste. Dertil kommer, at Barca er ubesejret på eget græs denne sæson, hvor det er blevet til 15 sejre og to uafgjorte. Derfor vil det være en sensation af dimensioner, hvis det ikke bliver til en sejr til Barca i aftenens kamp.

Det var meget dramatisk da de to hold mødtes i det omvendte opgør i januar måned. Her endte det 2-2 på en meget sen udligning af Espanyol, efter at Barca måtte spille med 10 mand efter De Jongs udvisning.

Lokalopgøret i aften fløjtes i gang kl. 22.00 og kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.