Optakt: Eibar - FC Barcelona

FCBARCELONA.DK - 19.10.19

© Getty Images

I skyggen af uroen i Catalonien og debatten om El Clásico skulle spilles eller ej, spiller Barca i dag mod Eibar på udebane. Her vil en catalansk sejr lægge pres på rivalerne i toppen. Læs her vores optakt til kampen.

Næsten alt den forgangne uge har handlet om den anspændte situation i Catalonien, der i går medførte en definitiv aflysning af El Clásico på Camp Nou om en uge. Kampen mod Eibar har ikke fyldt meget i medierne, men nu får den fuld fokus af Ernesto Valverde og hans spillere.

Kun lidt over 7.000 tilskuere kan der være på det lille Ipurua stadion i Eibar, men hjemmeholdet får altid en fantastisk opbakning og derfor venter der en intens kamp, hvor Barca godt kan løbe ind i problemer med en opsat modstander.

Træner Ernesto Valverde råder over en skadesfri trup, efter at Umtiti og Junior blev klarmeldt efter træningen i går. Derimod må Barca undvære de karantæneramte Piqué og Dembélé.

Valverde har i alt 22 mand med til opgøret, så fire mand skal sorteres fra inden kampstart. Truppen ser således ud: Ter Stegen, Neto, Semedo, Wagué, Todibo, Umtiti, Lenglet, Alba, Junior, Busquets, De Jong, Rakitic, Vidal, Arthur, Sergi Roberto, Aleñá, Messi, Suárez, Griezmann, Pérez, Fati og Arnau Tenas.

På et pressemøde i går så Valverde frem mod kampen. 'De har gjort det særdeles svært for mange hold indtil videre og det er tydeligt, at de under kampene gør alt for, at man ikke kommer over midten. De spiller med høj risiko, men samtidig en kontrolleret risiko. Det bliver svært at gennembryde deres kæder' udtalte han blandt andet.

Eibar er kommet lidt tøvende fra start i ligaen, hvor de indtager en 14. plads i tabellen, men de har ikke tabt deres seneste fire ligakampe. Hjemme på Ipurua har de besejret både Celta og Sevilla, så det er et baskisk mandskab med selvtilliden i orden der venter i dag.

Kampen spilles allerede kl. 13.00 og er den første i ligaens 9. runde. Både Atlético de Madrid og Real Madrid spillere senere i dag, så en sejr til Barca vil lægge pres på de største rivaler til mesterskabet. Atlético tager imod Valencia, mens Real Madrid gæster Mallorca.

Kampen kan streames direkte på Strive Sport.

Spil på kampen hos Youbet
- Barca vinder efter at have været bagud: 6,65
- Ansu Fati scorer i kampen: 2,40
- Uafgjort ved pausen og sejr til Barca: 4,45

.:FORSIDE:.