Optakt: Dynamo Kiev - FC Barcelona

FCBARCELONA.DK - 24.11.20

© Getty Images

Efter skuffelsen mod Atlético Madrid, skal Barca i aften rette fokus på Champions League med udekampen mod Dynamo Kiev. Læs her vores optakt til opgøret hvor en sejr vil bringe Barca videre i turneringen.

Der er krise på alle hylder i Barcelona, så der er brug for en opmuntring og den må gerne komme i aften i den ukrainske hovedstad. Her kan spillerne motiveres af, at en sejr vil sikre dem en plads mellem de 16 hold der skal ud i knockout kampene.

Det er dog svære vilkår træner Ronald Koeman har at arbejde under, for truppen er massivt ramt af skader. Dertil kommer at Koeman har vurderet, at Messi og De Jong har brug for en pause, så de er ikke med i Kiev.

Truppen er kun på 19 spillere og den ser således ud: Ter Stegen, Neto, Dest, Lenglet, Alba, Junior, Pjanic, Aleñá, Puig, Matheus, Coutinho Trincao, Pedri, Griezmann, Dembélé, Braithwaite, Mingueza, Konrad og Peña.

På et pressemøde i går så Koeman frem mod kampen. 'I morgen har vi en ny kamp og vi skal udnytte muligheden for at kvalificere os. Som træner kan jeg ikke være tilfreds, for vi har smidt ret mange point, men jeg er optimist' kom det fra ham.

Modsat ligaen har Barca indtil nu ryddet bordet i Champions League gruppespillet, med tre sejre i de tre første kampe. Det seneste opgør var også mod Dynamo Kiev, men trods fordel af hjemmebane, blev det kun til en smal 2-1 sejr mod et ukrainsk hold med mange afbud på grund af corona.

I aften må det forventes at blive endnu sværere, ikke mindst på grund af kulden i Kiev. Når kampen fløjtes i gang, vil temperaturen være tæt på frysepunktet og det er ukrainerne mere vant til end de catalanske gæster.

Kampen spilles kl. 21.00 og kan ses på TV3 Sport.

.:FORSIDE:.