Optakt: Cádiz - FC Barcelona

FCBARCELONA.DK - 05.12.20

© Getty Images

Efter tre sikre sejre på stribe, skal Barca forsøge at fortsætte den gode stime, når de i aften gæster Cádiz i den hjemlige liga. Læs her vores optakt til aftenens vigtige kamp, hvor Barca ikke har råd til at smide point.

Tre sejre i træk og en målscore på 11-0 har skabt fornyet optimisme og tro på, at holdet er på vej tilbage efter en skuffende start på La Liga, hvor Barca inden weekendens kampe ligger på en uvant 7. plads, med hele 10 point op til førstepladsen.

I aften gælder det et opgør mod oprykkerne fra Cadíz, der har overrasket stort med en øjeblikkelig 6. plads, med ét point mere end Barca, men dog for to kampe mere. Det er derfor et andalusisk hold med selvtilliden i orden som Barca møder i aften.

Ronald Koeman kan glæde sig over, at Ronald Araujo er klarmeldt og derfor med i truppen til aftenens kamp. Koeman har følgende 21 spillere med til opgøret: Ter Stegen, Dest, Araujo, Busquets, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, De Jong, Junior, Iñaki Peña og Mingueza.

Barca har smidt mange point i den første del af ligaen og på sit pressemøde i går lagde Koeman ikke skjul på, at det stiller store krav til hans spillere. 'Det er en svær bane at spille på og vi skal være meget koncentrerede for at spille på vores højeste niveau og for at skabe målchancer. Vi kan ikke tillade os at miste flere point. Vi skal vinde alle de resterende kampe på sæsonen' kom det fra ham.

Barca-spillerne kan finde en smule optimisme i den kendsgerning, at Cádiz pudsigt nok har svært ved at vinde på egen bane, for i fem forsøg har de ikke vundet en eneste kamp, mens de på udebane har hentet 13 ud af de 15 point de har samlet.

Inden Barca spiller kl. 21.00, skal begge mesterskabsrivaler, Real Madrid og Atlético Madrid, i aktion. Real Madrid skal på en svær opgave ude mod Sevilla, mens Atlético tager imod Valladolid. Barca har specielt brug for at Atlético mister point, men det sker næppe i dag, for Valladolid ligger under nedrykningsstregen.

Det gør det kun endnu vigtigere for Barca at få de tre point i aftenens kamp i Cádiz, for alt andet risikerer at øge afstanden til toppen af ligatabellen.

Aftenens kamp spilles som nævnt kl. 21.00 og kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.