Optakt: Athletic Club Bilbao - FC Barcelona

FCBARCELONA.DK - 10.02.19

© Getty Images

Barca har muligheden for at øge sit forspring i ligaen, når de i aften møder Athletic Club i Bilbao, men San Mamés er en bane hvor alle har det svært. Læs her vores optakt til aftenens kamp.

Efter at Atlético de Madrid i går tabte med 1-3 på Wanda Metropolitano til Real Madrid, kan Barca øge sit forspring i ligaen til otte point. Det kræver tre point i aftenens udekamp i Bilbao.

Det er altid specielt at besøge San Mamés, der er et af mest historiske stadions i den spanske liga. Athletic Club bakkes altid op af et entutiastisk publikum og baskerne giver sig altid 110% på eget græs. Derfor har Barca og alle andre hold det oftest svært når de besøger Euskadi, som Baskerlandet hedder på baskisk.

Denne sæson har Athletic Club det dog svært, også på hjemmebane, hvor de kun har vundet fire ud af elleve hjemmekampe. De kæmper for at holde sig fri af nedrykningszonen, der kun er tre point væk, så det er et baskisk hold med behov for point, der tager imod Barca i aften.

Ernesto Valverde var da også helt klar på, at der venter hans hold en svær aften, da han i går holdt pressemøde. 'Det er altid svært på San Mamés, hvor tilskuerne altid lægger pres på. Der bliver fuldt hus og Athletic vil forsøge at holde os tilbage med et højt pres. Det bliver en af de sværeste kampe i den del af sæsonen der mangler' udtalte han blandt andet.

At det ikke bliver nemt for Barca i aften bekræftes af resultatet da de to hold mødtes i september på Camp Nou til det omvendte opgør. Her sluttede det 1-1, hvor Barca først fik udlignet kort før tid.

Barca må undvære den karantæneramte Jordi Alba, mens Ousmane Dembélé er klar igen efter nogle ugers ankelskade. Barca-træneren har følgende 19 spillere med til Bilbao:

Ter Stegen, Iñaki Peñá, Semedo, Piqué, Lenglet, Murillo, Vermaelen, Miranda, Busquets, Rakitic, Vidal, Sergi Roberto, Aleñá, Coutinho, Messi, Dembélé, Malcom, Boateng og Suárez.

Det helt store spørgsmål er Messis tilstand. Han spillede kun en halv time mod Real Madrid i onsdags, så der ventes spændt på, om han starter inde i aften.

Bilbao-træner Gaizka Garitano udtrykte på sit pressemøde i går en stor tro på sit holds muligheder. 'Det er utroligt vigtigt for os at vi vinder når det gælder stillingen og det vil give os yderligere optimisme. Derfor er dette en god mulighed. Vi gør tingene godt og vi er ikke et hold der er lette at besejre' kom det fra ham.

Garitano har udtaget følgende trup: Iago Herrerín, Unai Simón, De Marcos, Núñez, Iñigo Martínez, Yeray, San José, Beñat, Williams, Muniain, Córdoba, Yuri Berchiche, Susaeta, Dani García, Ibai, Raúl García, Balenziaga og Kenan Kodro.

Bilabo er svækket af, at måtte undvære to af sine absolutte nøglespillere, Ander Capa og Aritz Aduriz.

Kampen i aften fløjtes i gang kl. 20.45 og er den første ligakamp med Barca der vises på dansk TV denne sæson. Den kan ses på TV2 Sport.

Spil på kampen hos Youbet
- Malcom som første målscorer: 6,50
- Gerard Piqué for et gult kort: 3,40
- Barca vinder kampen: 1,86

.:FORSIDE:.