Optakt: Alavés - FC Barcelona

FCBARCELONA.DK - 23.04.19

© Getty Images

Barca kan tage et kæmpe skridt mod mesterskabet, hvis de kommer fra Alavés med alle tre point i aftenens opgør i Baskerlandet. Læs her vores optakt til den vigtige kamp.

Hvis Barca lykkes med at besejre Alavés og Atlético de Madrid onsdag taber til Valencia, vil Barca være spanske mestre. Derfor står der meget på spil for holdet, når de i aften gæster den baskiske klub.

Alavés, der har den tidligere Barca-spiller Abelardo som træner, er kendt for en defensivt udgangspunkt, så Barcas spillere må indstille sig på, at blive mødt af en massiv forsvarsmur og et hold der satser på omstillinger.

Det bliver ikke nemmere af, at Alavés også har brug for de tre point, for de har stadig muligheden for, at tage den 6. plads der giver adgang til europæisk fodbold næste sæson. De har dog oplevet problemer på det seneste, for de har ikke vunder deres fem seneste ligakampe. Deres to seneste hjemmekampe, mod Valladolid og Leganés, der begge endt uafgjort.

På sit pressemøde i går forberedte Ernesto Valverde tilhængerne på, at der ikke venter nogen let opgave. 'Det bliver en hård kamp, for de forsvarer sig godt og står med kæderne tæt sammen. Det har vi set de seneste år. De har gang i en god sæson og har muligheder for at kvalificere sig til Europa' kom det fra ham.

Valverde vælger at spare Ivan Rakitic til kampen, men ellers tager han til Alavés med alle profilerne. Truppen ser således ud: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Umtiti, Lenglet, Vermaelen, Alba, Busquets, Vidal, Arthur, Sergi Roberto, Aleñá, Coutinho, Messi, Malcom, Dembélé og Suárez.

Abelardo havde på sit pressemøde ikke opgivet at overraske. 'Barca er det bedste hold i ligaen, men fodbold er en af de få sportsgrene, hvor et hold kan vinde selvom de ikke er bedst. Vi har meget at vinde og lidt at tabe' kom det blandt andet fra ham.

Kampen fløjtes i gang klokken 21.30 og kan streames på Strive Sport.

.:FORSIDE:.