fbpx

Olmo og Silva har Barca-klausul i deres kontrakter

Simon Arun Vrábel - 13.09.23

// Bernardo Silva // Dani Olmo

Både Dani Olmo og Bernardo Silva har ofte været sat i forbindelse med Barca, men med deres seneste kontraktforlængelser syntes håbet ude. Nu forlyder det dog, at begge spillere har fået indbygget klausuler med Barcas i tankerne.

Udenfor Spanien er det ikke almen kutyme at få indbygget frikøbsklausuler i sine kontrakter, men det er lige præcis hvad både Dani Olmo og Bernardo Silva har fået, da begge spillere angiveligt forsat drømmer om en fremtid i Barca.

Artiklen fortsætter under annoncen


Økonomien i Barca har igennem de seneste år tvunget klubben til at købe nye spillere med større omhu end tidligere, og derfor har især Bernardo Silva længe været på ønskesedlen, uden at klubben har kunnet finde de godt 80 millioner euro, som Manchester City har forlangt for den kreative offensiv spiller. Dertil har Dani Olmo, som spiller i RB Lepzig i den tyske Bundesliga, også længe været i kikkerten hos den sportslige ledelse.

Alt håb syntes dog ude, da spillerne i løbet af sommeren forlængede kontrakterne i deres respektive klubber, men nu fortæller avisen Mundo Deportivo, at begge spillere har tænkt på Barca i deres forhandlinger.

Således skulle Olmo og Silva – uafhængigt af hinanden – have fået indbygget frikøbsklausuler i deres kontrakter, og det er ikke almindeligt i hverken Tyskland eller England. Barca kan derved undgå at forhandle med Manchester City eller Leipzig, hvis blot klausulerne indløses, og avisen fortæller, at drømmen om en fremtid i Barca skulle være den direkte årsag til, at spillerne har fået indbygget de meget konkrete klausuler.

Faktisk går avisen så langt som at kalde klausulerne for Barca-klausuler, selvom der blot er tale om normale frikøbsklausuler som man kender dem fra Spanien. Helt tilfældigt skulle frikøbsklausulen for begge spillere lyde på 60 millioner euro, og hvilket er en del lavere end de 80-100 millioner som Manchester City forlangte for Bernardo Silva for blot en måned siden.

Barca har tidligere betalt 55 millioner euro for Ferran Torres og 58 millioner for Raphinha, så nu er spørgsmålet om, man er villig til at betale lignende pris for 25-årig Dani Olmo eller 29-årig Bernardo Silva.

.:FORSIDE:.