Økonomien er i topform og slår rekord

FCBARCELONA.DK - 17.07.18

Der var gode nyheder, da Barcas talsmand, Josep Vives, i går fortalte, hvordan 2017/18 sæsonen var gået rent økonomisk. Her har klubben haft de højeste indtægter nogensinde for en sportsklub og der er også et flot overskud.

Det var en smilende Josep Vives der kunne løfte sløret lidt for, hvordan økonomien har det i FC Barcelona. Det endelige regnskab skal først forelægges på en generalforsamling, men Vives fortalte lidt i går om de flotte tal.

Allerførst spinger sæsonens indtægter på 914 mio. euro i øjnene, svarende til astronomiske 6,8 mia. kroner. Det er en markant stigning fra 708 mio. euro sæsonen før. Den utrolige stigning skyldtes i vidt omfang PSG's 222 mio. euro for Neymar.

Så høje indtægter er der ingen sportsklub i verden, uanset sportsgren, der har kunne matche indtil nu, heller ikke i USA. Det viser hvilket ekstraordinært højt niveau der er tale om.

Barca brugte pengene fra Neymar på Dembélé og Coutinho, og det har naturligt øget udgifterne tilsvarende. Positivt er det dog, at sæsonen giver et overskud på 13 mio. euro, svarende til næste 100 mio. kr.

Det blev dermed bekræftet, at økononomien i FC Barcelona er i topform. Det er syvende sæson i træk, at regnskabet viser overskud.

.:FORSIDE:.