Officielt: UEFA stopper disciplinærsag mod Barca

FCBARCELONA.DK - 09.06.21

© Getty Images

UEFA er kommet med en officiel udmelding hvor de fortæller, at de indstiller den disciplinærsag mod Barca, Real Madrid og Juventus som de startede for klubbernes initiativ med den meget omtalte Super League.

'Efter at have indledt en disciplinærsag mod FC Barcelona, Juventus FC og Real Madrid CF for en mulig krænkelse af UEFA's varemærke i relation til projektet der kaldes Superliga, hhar UEFA's appelkomité besluttet at suspendere processen indtil videre' lyder erklæringen fra UEFA.

Udmeldingen kommer få dage efter at det schweiziske justitsministerie slog fast, at UEFA ikke kan straffe de tre klubber for et initiativ der ikke er gennemført. Det er mulighed denne konklusion der har fået UEFA til at droppe sagen.

Det er en stor sejr for Barca at UEFA tvinges på tilbagetog. Catalanerne har hele tiden fastholdt deres ret til at diskutere mulige tiltag der kan forbedre forholdene for international klubfodbold, ligesom initiativet med Super League var betinget af medlemmernes godkendelse på en generalforsamling.

Generalforsamlingen holdes den 20. juni og her er Super League sat på dagsorden. Her beslutter medlemmerne på demokratisk vis, om præsident Joan Laporta og hans ledelse skal arbejde videre med projektet.

.:FORSIDE:.