Officielt: UEFA dropper reglen om udebanemål

FCBARCELONA.DK - 24.06.21


Når Barca i den kommende sæson forhåbentlig når videre til knock-out kampene i Champions League, bliver det med nogle nye regler når det gælder udebanemål. Den regel har UEFA nemlig besluttet at droppe.

I næste sæsons Champions League, og i øvigt også i andre knock-out turneringer, bliver der ikke spillet med reglen om at udebanemål tæller dobbelt i tilfælde af lighed efter to kampe. UEFA argumenterer ændringen med, at et hjemmehold ofte tøver med at angribe på hjemmebane, fordi de er bange for at lukke et mål ind, fordi udebanemål tæller dobbelt i tilfælde af lige mange mål samlet set.

Skulle Barca eksempelvis vinde med 3-1 hjemme og tabe med 2-0 ude, ville de efter de gamle regler ryge ud på reglen om udebanemål. Med de nye regler skal man ud i forlænget spilletid på to gange 15 minutter. Står det også lige derefter, kommer afgørelsen på straffespark.

UEFA håber det vil skabe nogle mere underholdende og målrige kampe, når et hjemmehold ikke længere vil have så stor fokus på defensiven.

Umiddelbart bør den nye regel skabe glæde i Barceona, for catalanerne er blandt de mest offensive hold og det betyder ofte, at der også scores mod dem, fordi forsvaret står højt på banen. Nu får modstandernes scoringer i knockout kampene på Camp Nou ikke samme betydning.

.:FORSIDE:.