Officielt: Dembélé har karantæne i El Clásico

FCBARCELONA.DK - 09.10.19

© Getty Images

Ousmane Dembélé er blevet idømt to spilledages karantæne som følge af udvisningen i søndags mod Sevilla. Det betyder, at han sidder udenfor mod Eibar og når Real Madrid gæster Camp Nou i El Clásico.

Dembélés verbale udfald mod dommer Mateu Lahoz i slutfasen af kampen mod Sevilla får nu alvorlige konsekvenser for den franske angriber. Helt som ventet blev straffen på to spilledages karantæne.

I La Liga må man ikke kritisere dommeren og i følge Lahoz' notater kaldte Dembélé ham for dårlig. 'Du er meget dårlig. Meget dårlig' skulle ordene have været.

Barca argumenterede med, at Dembélés dårlige spansk gjorde, at dommeren misforstod ham, men det tog ligaens disciplinærkomité ikke hensyn til. De henholdt sig til dommerens notater.

Resultatet er, at Dembélé sidder ude mod Eibar om halvanden uge og mod Real Madrid på Camp Nou lørdag den 26. oktober. Især i sidstnævnte kamp vil franskmanden være savnet.

Karantænen kommer akkurat som Dembélé var ved at kommet i gang igen efter en skadesperiode, så timingen kunne ikke være dårligere.

Barca har stadig muligheden for appellere dommen i håbet om, at få nedsat straffen til blot én kamp. Der er næppe tvivl om at de vil prøve, men erfaringerne viser, at denne type domme sjældent laves om.

.:FORSIDE:.