fbpx

Officielt: Barca møder Osasuna i næste års Supercup

Peter Vyff - 16.05.23

Barca sikrede sig forleden det spanske mesterskab, da Espanyol blev besejret med 4-2 på udebane. Catalanernes førsteplads i La Liga betyder, at holdet står overfor Osasuna i næste års Supercup-semifinale, der spilles i Saudi-Arabien.

Siden sæsonen 2019-2020 har den spanske Supercup været en turnering med fire hold, der skal forsøge at kvalificere sig til finalen i to indlendende semifinalerunder. Deltagerne findes henholdsvis i La Liga, hvor første- og andenpladsen får adgang, samt i Copa del Rey, hvor begge finalister kvalificerer sig.

De nyslåede La Liga-mestre fra Barca skal derfor op imod Osasuna, som tabte Copa del Rey-finalen til Real Madrid. Madrilenerne har dermed også kvalificeret sig til Supercuppen, og da de samtidig også har andenpladsen i ligaen, tilfalder den sidste semifinaleplads i stedet tredjepladsen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Det er på nuværende tidspunkt Atlético Madrid, som har syv point ned til Real Sociedad med fire spillerunder tilbage. Det bliver derfor højst sandsynligt et Madrid-derby i den anden semifinale, hvilket ledelsen på Camp Nou må være ganske tilfredse med.

Udover at skifte format, så skiftede turneringen også placering, og kampene er sidenhen blevet spillet i Saudi-Arabien på King Abdullah Sports City. Flytningen af Supercuppen menes at indbringe det spanske ligaforbund tæt på 120 mio. euro, og aftalen løber frem til 2029.

Siden ændringen har Real Madrid vundet turneringen to gange, imens Barca og Athletic Club Bilbao har vundet trofæet én gang hver. Catalanerne vandt som bekendt den sidste Supercup i denne sæson, hvor holdet slog madrilenerne med 3-1, og forhåbentlig kan succesen gentage sig til næste sæson.

// Supercup
.:FORSIDE:.