OFFICIELT: Barca køber Neymar tilbage den 1. juli!

FCBARCELONA.DK - 01.04.20

Barca har i en pressemeddelelse netop offentliggjort, at man har købt Neymar tilbage gældende fra den 1. juli. Catalanerne betaler 150 mio. euro for brasilianeren, som overtager trøje nummer 10 fra Lionel Messi.

Efter et afhop på tre år til franske Paris Saint-Germain vender Neymar til sommer tilbage til Barca. Det står klart efter at Barca onsdag eftermiddag i en pressemeddelelse kunne offentliggøre, at man har lukket en aftale med både den brasilianske angriber og med PSG.

Barca meddeler, at købet af Neymar er kommet i stand med hjælp fra FIFA. I det internationale fodboldreglement fremgår det nemlig, at en spiller, som ikke har forlænget sin kontrakt i tre år, kan bede FIFA fastsætte salgsprisen. Det er hvad brasilianeren har anmodet om og her landede prisen på 150 mio. euro, som PSG har været tvunget til at acceptere.

Derudover meddeler Barca, at Neymar får trøje nummer 10. Det skulle være et ufravigeligt krav fra den 28-årige brasilianer at spille med det samme trøjenummer, som han spiller med for landsholdet. Dette har Lionel Messi accepteret og afgivet sit historiske nummer til sine gode ven og kommende holdkammerat. Messi har i stedet valgt trøje nummer 6 for at markene sine seks Ballon d'Ors.

Neymar skifter dermed til Barca den 1. juli når sommerens transfervindue åbner og det betyder, at brasilianeren kan nå at få spilletid allerede i den igangværende sæson. Han vil med stor sandsynlighed kunne nå at spille den afgørende del af den spanske liga. Det skyldes, at sæsonen på grund af coronavirussen er blevet udskudt og forventes at blive spillet færdig hen over sommeren. Angriberen vil som udgangspunkt ikke kunne spille i Champions League, da han allerede har spillet for PSG i denne turnering i denne sæson. 

Barca meddeler, at Neymar har skrevet under på en fem-årig kontrakt frem til 2025, hvor han vil være 33 år gammel. Derudover meddeler den catalanske klub, at Neymar har accepteret en betragteligt lønnedgang og har accepteret en løn på samme niveau som Antoine Griezmann.

.:FORSIDE:.