fbpx

Officielt: Barca får hjemmebane på Montjuïc i 2023-24

FCBARCELONA.DK - 21.06.22

// Camp Nou // Estadi Olímpic Lluís Companys

Tirsdag eftermiddag kunne Barca offentliggøre, at man i sæsonen 2023-24 kommer til at have Estadi Olímpic Lluís Companys på bjerget Montjuïc som hjemmebane. Det sker i forbindelse med moderniseringen af Camp Nou.

Camp Nou skal som bekendt moderniseres og ombygges således, at det fremover vil kunne rumme 105.000 tilskuere og dermed fortsat være det største fodboldstadion i Europa. Arbejdet betyder, at Barcas førstehold nu må tage en midlertidig hjemmebane i brug i en enkelt sæson.

Artiklen fortsætter under annoncen


Tirsdag bekræftede Barca, at førsteholdet vil få Estadi Olímpic Lluís Companys som hjemmebane i hele sæsonen 2023-24 - altså om et år. Det olympiske stadion ligger også i Barcelona, men på toppen af bjerget Montjuïc. Der er tale om lokalrivalerne Espanyols gamle hjemmebane.

Estadi Olímpic Lluís Companys har kapacitet til 55.000 tilskuere og det betyder, at der altså i hele sæsonen vil være plads til markant færre tilskuere til kampene i forhold til på Camp Nou. Dette bliver næppe noget problem til de mindre kampe, men vil kunne mærkes til de store kampe mod Real Madrid og i Champions League.

Til sæsonen 2024-25 vender catalanerne igen tilbage til Camp Nou, som på det tidspunkt igen vil være klar til at tage imod de mange Barca-tilhængere.

.:FORSIDE:.