Officielt: Barca brød reglerne da Chumi spillede

FCBARCELONA.DK - 18.04.19

© Getty Images

Det var ikke lovligt da Barca benyttede B-holdets Chumi i en pokalkamp mod Levante tidligere på sæsonen. Det har en dommer ved en sportslig retsinstans afgjort. Det får dog ingen sportslige konsekvenser.

Sagen om Barcas benyttelse af Chumi mod Levante tidligt i Copa del Rey vil ingen ende tage. I går blev der afsagt dom ved en sportslig retsinstans og her blev det slået fast, at det ikke var tilladt at bruge den centrale forsvarsspiller.

Chumi havde på daværende tidspunkt karantæne for B-holdet, men Barca læste reglerne således, at han godt måtte spille i en anden turnering med førsteholdet. Det fik de i første omgang medhold i ved to instanser og Levantes protest blev afvist, hvorved Barca kunne fortsætte i turneringen.

Levante bragte dog sagen for den sportslige retsinstans og her så man anderledes på reglerne. Det afgjorde en dommer i går.

I mellemtiden er Barca nået hele vejen til pokalfinalen og det laves der ikke om på. Det har man vidst hele tiden, for Levante indgav sin protest lang tid efter den frist som reglerne foreskriver, så de får ikke Barca smidt ud af turneringen.

Barca mener fortsat ikke de har gjort noget forkert og de har derfor planer om at appellere dommen, hvorved den langtrukne sag kan trække endnu længere ud, uden at det reelt har nogen betydning.

Pudsigt nok mødes Barca og Levante om lidt over en uge i ligaen.

.:FORSIDE:.