Officiel udmelding fra Barca om Super League

FCBARCELONA.DK - 22.04.21

© Getty Images

FC Barcelona har som en af de få klubber ikke taget afstand fra sin deltagelse i den meget omtalte Super League. Her til aften er klubben kommet med en officiel udmelding, hvor man forklarer sit standpunkt.

Her er et uddrag af udmeldingen, der kom lidt før kl. 19.00:

'FC Barcelona deler den analyse som hovedparten af de store klubber i Europa er kommet med, forstået på den måde, at der er brug for reformer der skal styrke den finansielle del af fodboldverden, så underholdningen overfor tilhængere i hele verden forbedres.

Ledelsen i FC Barcelona accepterede, med største hast, at blive en af stifterne af Superligaen, en turnering der har til formål at øge kvaliteten og underholdningen overfor fodboldtilhængerne. Det var samtidig et ufravigeligt princip for FC Barcelona, at man skulle søge nye måder at være solidariske med hele fodboldverden.

Vi tog beslutningen i den overbevisning, at en afvisning af at være en del af dette initiativ, ville være en historisk fejl. Som en af verdens førende sportsklubber, forsvarer vi dette lederskab.

Barca har altid tilhørt og vil altid tilhøre hver eneste af vores medlemmer. Vi sikrede os specifikt retten til at få medlemmernes godkendelse, efter at det hele ville blive undersøgt dybere.

På baggrund af den massive reaktion der har været fra flere sider, er det FC Barcelonas holdning, at man skal undersøge hvorfor der er kommet disse stærke reaktioner. Der skal findes løsninger der er i alles interesse og derfor er der brug for tid, så der ikke tages forhastede beslutninger.

En domstol har slået fast, at initiativet fra de stiftende klubber i Superligaen var lovligt. Derfor mener klubben, at det er uacceptabelt med den pression og de trusler om straf der har været.

På trods af den store interesse dette emne har medført, beder FC Barcelona om tilhængernes forståelse, respekt og tålmodighed, for klubben vil altid handle med gennemsigtighed'.

TILBUD: Køb de officielle FC Barcelona mundbind her!

 

.:FORSIDE:.