fbpx
Annonce

Nybegynderen Xavi besejrede veteranen Ancelotti

FCBARCELONA.DK - 21.03.22

// Xavi // El Clásico // Real Madrid

Der var lysår til forskel når det gjaldt erfaring på trænerbænken, da Real Madrid og Barcelona i går tørnede sammen i El Clásico på Santiago Bernabeu. Det blev nybegynderen Xavi der satte veteranen Ancelotti til vægs.

Carlo Ancelotti er en af de mest erfarne trænere i europæisk topbold. Efter en flot karriere som aktiv spiller i Serie A, blev han træner helt tilbage i 1995, altså for næsten 27 år siden. Han har trænet store hold som Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Bayern München og Real Madrid i to omgange.

Overfor ham stod Xavi, der har været fire måneder i Barca og før det havde et trænerjob i den lille klub Al Sadd i Qatar. Dertil kom at Xavi har måtte kæmpe med at få et vingeskudt Barca-mandskab rettet op, mens Ancelotti har stået i spidsen for en velsmurt maskine.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Alligevel var det nybegynderen Xavi der kunne trække sig sejrsrigt ud af opgøret i går aftes, efter klart at have overmatchet Ancelotti rent taktisk. Havde man ikke kendt til de to træneres baggrund, ville mange nok have troet, at Xavi var den erfarne og Ancelotti nybegynderen.

Realiteterne er nemlig, at intet lykkedes for Real Madrid rent taktisk. Kun de første 10 minutter af opgøret var de med, men derefter sejlede holdet på det nærmeste rundt.

Det hele var bygget op om Vinicius hurtighed, men Xavi havde et taktisk modspil klar, da han overraskede ved at lade Araujo dække højre back. Det betød at man ikke så meget til brasilianeren.

På midten sad Barca på det hele og der blev længere og længere mellem Madrids omstillinger, fordi det catalanske genpres fungerede nærmest perfekt. Det havde Ancelotti intet modspil til.

Ancelotti reagerede i pausen med nogle udskiftninger der skulle ændre billedet, men resultatet var fatalt for madrilenerne, for Barca fandt straks mere plads og scorede to gange i halvlegens første minutter, så kampen reelt var lukket, inden der var spillet en time.

Xavi kan derfor med rette være stolt over, at han vandt sin første Clásico som træner for Barca, for hans taktiske tiltag i kampen blev afgørende og den snu veteran Ancelotti blev sat til vægs.

.:FORSIDE:.