fbpx

Nico González: ’Xavi ønskede at jeg blev’

Simon Arun Vrábel - 21.09.22

// Nico González

I et spændende interview med Catalunya Ràdio giver Nico González et indblik i hans første tid hos Valencia, hvortil han er udlejet denne sæson. Derudover fortæller han også om beslutningen om at lade sig udleje.

Det kom lidt ud af ingenting, da Barca pludselig i den sidste fase af sommerens transfervindue kunne offentliggøre, at Nico González blev udlejet til Valencia for resten af sæsonen. Det skulle vise sig, at det var Nicos egen beslutning at lade sig udleje i jagtens på kontinuerlig spilletid. Det skifte fortæller han om i et spændende interview med Catalunya Ràdio.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Opstarten i Valencia
'Jeg må indrømme at jeg er rigtig glad i Valencia. Resultaterne begynder stille roligt at gå den rigtige vej, specielt på hjemmebane og jeg synes at jeg leverer fodbold på et fint niveau, hvilket er utrolig vigtigt for mig' Indledte den galiciske midtbanespiller.

'Jeg har kun været her i nogle uger, men det hele er meget positivt, selvom alting kræver tid til at tilpasse sig. Jeg havde ikke regnet med at ankomme til klubben og starte imod Girona, men jeg er taknemmelig for alle de minutter som træneren giver mig og jeg håber at mulighederne forsætter'.

Tilpasningen til træner Gattusos spillestil
’Gattuso insisterer utroligt meget på, at vi har høj intensitet i vores spil og i kampene. Han vil have at vi har bolden meget og at vi konstant angriber modstanderen. men der er ingen tvivl om, at jeg lærer utroligt meget her, som jeg kan bruge når jeg kommer tilbage til Barca.

'Jeg føler også at jeg udvikler mig ved at lære hvordan fodbold spilles i andre klubber, for Barca er sit eget univers. Man ser ofte spillere og trænere komme til Barca og have svært ved at tilpasse sig spillestilen, fordi den ikke spilles på samme måde andre steder'.

Beslutningen om at forlade Barca
'Allerede sidste år fik jeg begrænset spilletid og når jeg kiggede på denne sæson, virkede det til at være mere af det samme. Jeg vil gerne have kontinuerlig spilletid og forsætte med at udvikle mig som fodboldspiller'.

'Da jeg kom tilbage fra vores sommerpause, spurgte jeg Xavi hvordan min situation så ud og han svarede, at han elskede den måde jeg spiller på og at han ønskede at jeg blev. Men efter jeg kiggede på vores trup, kunne jeg ikke se hvordan jeg kunne få den spilletid som jeg ønskede, så jeg snakkede med Xavi anden gang og fortalte ham om mine tanker. Han udviste fuld forståelse og det gav mig enormt meget selvtillid, at han syntes at jeg traf den rigtige beslutning, ikke kun for mig selv men også på vegne af klubben'.

Afslutningsvis kommenterede Nico på den ”frygt-klausul” som det tidligere er blevet berettet om, at det udlejede spillere har i deres kontrakter. Klausulen betyder at den klub som låner en Barca-spiller, i dette tilfælde Valencia, skal betale catalanerne en sum penge for at lade spilleren spille imod sin egen klub. Årsagen er, at man vil sikre, at klubbens udlånte spillere ikke forhindre klubbens succes.

'Det er klart at det er den kamp (Mod Barca, red. ) af alle som jeg vil være meget spændt på og interesseret i at spille, fordi jeg vil stå overfor mine tidligere holdkammerater, hvor mange af dem er mine gode venner. Jeg kan dog sagtens forstå Barca og det er en aftale som er blevet lavet indbyrdes imellem de to klubber, men jeg håber alligevel, at der kan findes en løsning forud for de kampe'.

Valencia tager imod Barca i slutningen af oktober, mens catalanerne byder velkommen i det omvendte opgør i starten af marts næste år. Nicos lejekontrakt i løber kun i denne sæson.


.:FORSIDE:.