Ni catalanske politikere får hårde fængselsstraffe

FCBARCELONA.DK - 14.10.19

Mandag blev der afsagt dom i sagen mod de 12 catalanske politkere, der har kæmpet for catalansk selvstændighed. Her blev ni af politkkkerne idømt hårde fængselsstraffe på mellem ni og 13 år.

12 catalanske politikere sad som bekendt på anklagebænken for at have brudt den spanske grundlov i forbindelse med deres kamp for at løsrive Catalonien fra Spanien. En kamp, som er blevet ført politisk, demokratisk og fredeligt.

Mandag blev der afsagt dom i sagen mod de 12 politikkere og her var afgørelsen fra den spanske centralmagt hvad man havde frygtet i Catalonien. Ni af de 12 catalanske politikkere er nemlig blevet idømt fængselsstraffe på mellem ni og 13 år. Den hårdeste straf er gået til den nu tidligere vicepræsident for Catalonien, Oriol Junqueras, som har fået en fængselsstraf på 13 år. De sidste tre politikkere blev kun fundet skyldige i lydighedsnægtelse og ikke idømt fængselsstraf.

Mandagens hårde domme kommer uden tvivl til at sætte et stort aftryk på Barca, der som bekendt har Catalonien, de catalanske værdier og den catalanske historie som nogle af de vigtigste pæle i klubbens fundament. Både klubben og flere Barca-spillere har allerede kritiseret dommene.

Hvis Catalonien nogensinde har haft et anstrengt forhold til Spanien, så må det siges at være blevet endnu mere anspændt denne mandag. Hele dagen har der været massive demonstrationer i Barcelona, hvor det catalanske folk har ytret deres utilfredshed med Spanien.

.:FORSIDE:.