Mourinhos kritiske Barca-rapport fra 2006 afsløret

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 20.03.19

© Getty Images

Det giver sig selv, at alle tophold analyserer deres modstander, inden de skal mødes, og det var da heller ingen undtagelse, da José Mourinhos Chelsea i 2006 skulle møde Barca i Champions Leagues 1/8-finaler.

2005/06 var et stort år set med Barca-briller. Frank Rijkaards tropper formåede både at vinde ligaen samt det prestigefyldte Champions League-trofæ. På vejen til finalen eliminerende Barcelona blandt andre Chelsea i 1/8-finalerne, der dengang havde José Mourinho som cheftræner. I den forbindelse havde den ekspressive portugiser udarbejdet en rapport inden opgøret, der nu er blevet offentliggjort af engelske The Mirror. Den viser sig at være overraskende kritisk overfor nogle af catalanernes daværende nøglespillere.

Rapportens primære formål var at finde svagheder i Barcas trup, i håb om at udnytte disse, så Chelsea kunne avancere. Om holdets helt store stjerne, Ronaldinho, havde Mourinho noteret: Meget dårlig defensiv placeringsevne og dårlig i det defensive arbejde, noget der skal udnyttes. Snyder konstant, falder let'.

Barcas kaptajn, Carlés Puyol, fik ligeledes overraskende megen kritik. 'Aggressiv, men meget følelsesladet. Går amok på dommeren, når der begås frispark imod ham og bliver rasende, når han provokeres. Agressiv forsvarsspiller, gør meget brug af kroppen. Dårlig til at positionere sig (møder angriberen på midten af banen) og ringe lederevner i forsvaret (vil trække offside, når det ikke er muligt)'. Der kan især sættes spørgsmålstegn ved Mourinhos kritik af Puyols defensive lederevner, der altid vil blive husket som en af hans absolutte stærkeste sider.

Det hele var dog ikke negativt. Især Iniesta fik ros med på vejen. 'Bliver altid skiftet ind fra bænken. Meget dynamisk spiller. Stor palet af kompetencer. Bevæger sig hurtigt og eksekverer hurtigt. Svær spiller'. Messi fik ligeledes en del ros af Mourinho. 'Kvalitet og fart, men meget venstrebenet. De helt samme tendenser som Ronaldinho. Vil ind imellem linjerne eller diagonalt. Får holdet frem ved at drive bolden. Utrolig en mod en'.

Til trods for Mourinhos dybdegående rapport blev det som bekendt Barcelona, der gik videre efter en sammenlagt sejr på 3-2 over Chelsea - først 1-1 på Camp Nou og efterfølgende 2-1 til catalanerene på Stamford Bridge.

.:FORSIDE:.