Mon Xavi er klar til at tage over denne gang?

FCBARCELONA.DK - 17.09.21

// Xavi // Ronald Koeman

Efter den nedslående præstation mod Bayern München, er rygterne om en fyring af Koeman begyndt at florere. Spørgsmålet er om Xavi Hernández denne gang er til at overtale, efter at han før har takket nej.

Det indtryk som Barca efterlod i 0-3 nederlaget til Bayern München hjemme på Camp Nou, var milevidt fra det som præsident Laporta og alle andre fans forbinder med klubben. Ikke et eneste skud indenfor rammen i 90 minutter og et nederlag der nemt kunne være blevet større, og så endda på hjemmebane. Der var ganske enkelt en pinlig klasseforskel.

Artiklen fortsætter under annoncen


Indsatsen skulle angiveligt have fået Barcas ledelse til at overveje en tidlig fyring af Koeman, hvis der ikke hurtigt bliver vist bedre takter og ikke mindst resultater. Men hvem skal i givet fald så tage over midt på sæsonen?

Her er det indlysende svar Xavi Hernández. Barca har ikke brug for en overgangsfigur, for så bliver det næppe bedre end med Koeman. Der er brug for en langsigtet løsning som ledelsen og tilhængerne har tillid til.

Derfor vil Xavi blive bragt i spil, hvis Barca vælger at fyre Koeman. Måske man allerede har taget de indledende kontakter for at høre, hvor Barca-legenden står. Xavi har aldrig lagt skjul på, at hans drøm er at træne Barca en dag.

Det er dog også en kendsgerning, at Xavi hele to gange har sagt nej til trænerjobbet i sin hjerteklub. Første gang var da Barca fyrede Ernesto Valverde, hvor daværende præsident Josep Maria Bartomeu i stedet ansatte Quique Setién. Anden gang var sidste sommer, da Setién blev fyret. I stedet kom Koeman, men han var altså ikke førstevalget.

Xavi har begrundet sine afslag med, at timingen ikke var rigtig for ham. Han følte ikke at det sportslige projekt var godt nok til, at han ville arbejde med det. Xavi vil kun til Barca hvis han føler det er det rigtige tidspunkt og vilkårene er rigtige.

Lige nu er situationen i Barca værre end da Xavi sagde nej tidligere. Messi og Griezmann er rejst, så kvaliteten er dalet markant og holdet aspirerer ikke realistisk set til at vinde Champions League. Derfor er det svært at se, at Xavi skulle takke ja, hvis han får tilbuddet igen.

Modsat vil han kunne overtage jobbet på et tidspunkt, hvor det næsten kun kan gå fremad og hvor han får mulighed for at sætte sit eget præg, selvfølgelig med de begrænsninger som økonomien sætter.

Det er stadig kun spekulationer, for præsident Laporta forventes at holde fast i Koeman et stykke tid, men hvis der kommer flere uacceptable præstationer, kan det pludselig gå stærkt.

Xavi er i dag træner for Qatar-klubben Al Sadd, men her har han tidligere fortalt, at han kan blive løst af sin kontrakt, hvis Barca kalder på ham.

.:FORSIDE:.