fbpx

Mistillidsvotumet kastede 19.532 underskrifter af sig

Rune Stentoft Arlbjørn - 10.10.20

© Getty Images
// mistillidsvotum

I starten af september blev der startet underskriftsindsamling mod præsident Josep Maria Bartomeu, med henblik på at nå til en mistillidsafstemning om hans post som præsident. Her skrev i alt 19.532 medlemmer under.

For et par dage siden stod det klart, at de påkrævede minimum 16.521 underskrifter var blevet godkendt til at starte en mistillidsafstemning mod Bartomeu. Nu står det klart, at alle de 20.687 indsamlede underskrifter er kommet gennem hele godkendelsesproceduren.

Det endte med hele 19.532 godkendte underskrifter, så det er godt og vel 3.000 flere end minimumskravet. 1.155 underskrifter blev ikke godkendt. Klubben har dermed nu 17 dage til at få afholdt mistillidsafstemningen mod Bartomeu.

Imidlertid står det dog klart, at det ikke kan garanteres med hundrede procent sikkerhed, at der kommer en mistillidsafstemning. På grund af corona-situationen i Catalonien kan det være, at Barca ikke får lov af myndighederne til at afholde afstemningen.

Dette problem ville kunne løses ved at stemme elektronisk, men det er ikke noget som Barcas ledelse ser ud til at tillade lige nu på grund af tvivl om sikkerheden af resultatet. Dermed skal medlemmerne sandsynligvis tage til Camp Nou for at stemme, hvis afstemningen bliver en realitet.

.:FORSIDE:.