fbpx

Miralem Pjanic: 'Holdet ønsker at tage revanche'

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 26.09.20

© Getty Images
// Miralem Pjanic

Barcas nyerhvervede midtbaneprofil, Miralem Pjanic, deltog forleden i et dybdegående interview med den catalanske avis Sport. Bosnieren kom blandt andet ind på holdets mentale tilstand efter 8-2 miseren.

Efter flere forgæves forsøg lykkedes det langt om længe Barca at signe Miralem Pjanic over sommeren. I et interview med Sport kommer den tidligere Juventus-profil ind på sine første uger i Barcelona, den aktuelle udrensning af holdet samt truppens mentale tilstand i kølvandet på en historisk skuffende sæson.

Hvilke følelser står du tilbage med efter dine første dage i Barca?

'Det har været rigtig godt. Desværre kunne jeg ikke tilslutte mig truppen tidligere på grund af Covid-19, men det hele flasker sig nu. I starten trænede jeg alene og efterfølgende med holdet. Jeg arbejder hårdt fysisk for at nå topformen hurtigst muligt'.

'Jeg forsøger at tilpasse mig holdet og omlædningsrummet, lære sproget og kommunikere med mine holdkammerater. Mit førstehåndsindtryk er godt. Jeg ser frem til at sæsonen starter. Forhåbentlig bliver det et godt år'.

Holdet befinder sig i en genopbygningsfase. Er du bange for, at du kommer på det forkerte tidspunkt?

'Det er aldrig et dårligt tidspunkt at skifte til Barca. Barca er et hold, der er designet til at vinde det hele. Sidste sæson var måske ikke så god, og det hele endte skidt. Tingene gik ikke, som man havde forestillet sig, men tænk på alle de hold, der hvert år er bygget til at vinde, og det kan logisk nok ikke være tilfældet for alle'.

'Det er ikke nemt at vinde titler. Sidste sæson var mærkelig for alle med coronavirussen. Vi kunne ikke arbejde i adskillige måneder, og så startede det hele pludselig op igen med kort varsel, med et underligt kampprogram og uden tilskuere'.

Hvordan vurderer du dine nye medspillere?

'Meget motiverede. Ud fra hvad de fortæller mig, har træningssessionerne ændret sig markant. Holdet ønsker at tage revanche, efter det der skete i Lissabon (8-2 nederlaget til Bayern München, red.) og bevise, at det var ét stort uheld. Vores mål er at tage det hele et skridt ad gangen'.

'Først tager vi hul på ligaen, som ikke bliver nem. Og i Champions League vil der være fem eller seks kandidater til at vinde trofæet. Til marts begynder den afgørende fase i ligaen, knock-out-runderne i Champions League og de afgørende runder i pokalturneringen. Der skal vi sørge for at være i omdrejninger'.

Du nævner, at omklædningsrummet allerede taler om hævn?

'De her spillere har allerede vundet hele fodboldverdens respekt, og jeg mener ikke, at de behøver at bevise mere, end de allerede har gjort. Men i fodbold kan der ske uheld, og jeg tror ikke, at der er en Barca-spiller, som ikke ønsker at vise, at 8-2-nederlaget var et uheld. Det er jeg slet ikke i tvivl om'.

'Jeg har talt med nogle af mine nye holdkammerater, og de har ikke mistet så meget som en brøkdel af deres selvsikkerhed. Sidste år var ikke let for nogen, men jeg er overbevist om, at vi i dette år vil få en god sæson, fordi vi har gode spillere. Intet bliver let. Vi ved, at Barca gennemgår en masse ændringer, og holdets nye spillere får muligvis brug for tid til at tilpasse sig. Men vi vil lykkes med det'.

Suárez' afsked er den største ændring, ikke?

'Det bliver svært, fordi han er en af de bedste angribere i verden. Han bliver ikke nem at erstatte. Lige meget hvem, der kommer til at spille på positionen, bør vedkommende prøve at se bort fra presset, men det bliver ikke en nem opgave. Vi taler om en af de to eller tre bedste frontangribere i verden. Det bliver et stort tab for omklædningsrummet'.

Hvordan har du det med Koeman?

'Jeg har en god fornemmelse. Vi arbejder en masse og prøver at tilpasse os hans ideer og få dem ud på banen. Vi knokler rigtig hårdt, hvilket lader til at være en stor forandring i forhold til sidste år. Træningerne er intense. Nu skal vi bevise vores hårde arbejde på banen i den første officielle kamp. En sejr vil give os en masse selvtillid'.

Du var kun en lille dreng, men Koeman har været en helt i Barcelona siden 1992.

'Det er jeg klar over. Han var en stor spiller. Nu er han træner, og han er også meget motiveret. Han er en selvsikker træner, der tror på sine ideer. Vi så det med Holland, der har klaret det rigtig godt i de seneste år. Han er glad for at være kommet til Barca og ivrig efter at vise sine kvaliteter som træner'.

Hvad lærte du af din tid i fransk fodbold?

'Teknik og fysik, men også at præstere på det højeste niveau. Jeg kom til Lyon som 18-årig og delte omklædningsrum med spillere som Juninho, Benzema, Cris og Gouvou. Jeg lærte enormt meget'.

Og hvad lærte du så af italiensk fodbold?

'Især taktisk forståelse. Jeg havde store trænere: Luis Enrique, Rudi García, Allegri, Spalletti osv. Jeg blev også bedre fysisk og lærte at forberede mig på alle slags kampe. Nu kender jeg min krop bedre, både fysisk og mentalt. Jeg forestiller mig, at det bliver anderledes i Barca. Her bliver der mindre taktik, men mere teknisk kvalitet'.

'Jeg har spillet mere end 600 kampe og mener, at jeg kan bidrage med en del erfaring. Jeg kommer til at spille sammen med andre, der ligeledes er godt inde i gamet, og jeg vil blive ved med at lære'.

Du taler allerede seks forskellige sprog?

Ja, fransk, tysk, bosnisk, luxembourgsk, italiensk og engelsk. Nu er det tid til at lære spansk' afsluttede Pjanic det lange interview.

.:FORSIDE:.