fbpx

Michel Platini: 'En Superliga er uundgåelig'

FCBARCELONA.DK - 21.06.24

// Super League

Der har længe været ret stille omkring en europæisk Superliga, som Barca og Real Madrid stadig er fortalere for. Fodboldikonet og tidligere UEFA-præsident Michel Platini forsikrer om, at en Superliga er uundgåelig.

Michel Platini var blandt verdens bedste spillere i sin tid og efterfølgende gik han ind i fodboldpolitik, hvor han blev præsident for UEFA gennem otte år. Nu er han ude med nogle opsigtsvækkende kommenrtarer om den meget omtalte Super League, som Barca og Real Madrid er hovedmændende bag.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Fodbolden kommer til at eksplodere efter at Europadomstolen har slået fast, at UEFA og FIFA ikke har monopol på turneringer. Der kommer til at ske mange ting og man kommer til at spille en Superliga' udtaler han til den franske avis Figaro.

'Tidligere var det fodboldlande med de store stadions der tjente pengene. I dag er det lande der vil investere mange penge som Qatar, Saudi Arabien og Emiraterne' fortsætter han.

'Måske FIFA og UEFA ikke vil eksistere fremover, selvom jeg nok tror, at de vil repræsentere de nationale forbund, men ikke klubberne. Fodbolden er en forretning, spillerne er en forretning og klubberne er varemærker' sagde Platini videre.

'Tiderne skifter og en Superliga er uundgåelig. I dag er man ligeglade med Ceferin (UEFA-præsident, red.). Han vurderede det forkert og ændrede på Champions League, udelukkende for at give flere kampe og penge til de klubber, der selv vil styre det' afslutter han.

platini1F

.:FORSIDE:.