Mest pres på Liverpool op til semifinalerne

FCBARCELONA.DK - 18.04.19

© Getty Images

Efter at datoerne for Champions League semifinalerne blev fastlagt i dag er det tydeligt, at det bliver Liverpool der kommer mest under pres, ikke mindst til opgøret på Anfield, der spilles blot 48 timer efter en kamp i Premier League.

Det er måske de to stærkeste hold af de tilbageværende der mødes i den ene semifinale, når Barca og Liverpool tørner sammen den 1. og 7. maj. Det kan næsten ikke undgå at blive et par spændende og tætte semifinaler.

Barca kan gå ind til kampene vel vidende, at de har et solidt forspring i La Liga og derfor kan tillade sig at dosere stamspillernes spilletid den kommende tid, så de er udhvilede og 100% klar når det gælder Liverpool.

Englænderne derimod kæmper en hård duel med Manchester City om at vinde Premier League. Man skal tilbage til 1990 for at finde deres seneste mesterskab og derfor står Premier League højest hos mange tilhængere.

Derfor er det begrænset hvad Jürgen Klopp kan tillade sig af rotationer, for der er ikke råd til at smide point i de sidste fire kampe holdet mangler i Premier League denne sæson.

Op til den første semifinale har Liverpool dog en lille fordel i forhold til Barca, for de spiller mod Huddersfield allerede fredag og har derfor fire dage op til opgøret på Camp Nou. Her spiller Barca lørdag mod Levante, så de har en dag mindre at lade op i, men stadig tre dage, hvilket spillerne er vant til.

Mere stramt ser ud for Liverpool til returkampen, der spilles tirsdag den 7. maj. Englænderne møder Newcastle på udebane søndag den 5. maj, blot 48 timer før kampen på Anfield. Her spiller Barca lørdag ude mod Celta og kan altså hvile en dag mere.

Der er derfor ingen tvivl om, at Barca samlet set har de bedste betingelser af de to semifinalister.

.:FORSIDE:.